bit će otvoreno za građane

Potpisan ugovor s izvođačem novog igrališta umaške osnovne škole

0
S potpisivanja ugovora
S potpisivanja ugovora

Nakon što je 12. listopada lani gradonačelnik Umaga Vili Bassanese potpisao 700.000 kuna vrijedan Ugovor s Ministarstvom turizma i sporta, u gradskoj je upravi Umaga 12. siječnja službeno potpisan i Ugovor s glavnim izvođačem tvrtkom Arhos iz Rijeke koju zastupa direktor Tomislav Gruban, čime službeno započinje realizacija još jednog iznimno važnog projekta za zajednicu.

Vrijednost investicije iznosi gotovo 5 milijuna kuna, a Grad Umag ulaže veći dio iznosa, kao jedini grad u Istri koji je uspio osigurati čak 700.000 kuna prijavom na natječaj Ministarstva turizma i sporta. Valja napomenuti kako je navedeni iznos ujedno i najviši osigurani iznos od strane Ministarstva dodijeljen nekom projektu u RH u okviru predmetnog natječaja.

 

Polivalentno sportsko igralište sadržavat će dva košarkaška, jedno rukometno i jedno polivalentno igralište dimenzija za mali nogomet, vježbališta na otvorenom, jamu i zaletište za skok u dalj, prostor za stolni tenis, igralište za odbojku i igru graničara te novu atletsku stazu. Građani grada Umaga će tako do proljeća dobiti potpuno novo polivalentno sportsko igralište, a koje će se savršeno stopiti uz novi izgled obnovljene školske zgrade Osnovne škole Marije i Line u čijoj se neposrednoj blizini i nalazi. Izgradnjom igrališta, čije je okončanje planirano za travanj 2021. godine, bit će ostvaren još jedan od strateških projekata društvenog karaktera Grada Umaga.

„Realizacijom ovog projekta isprepliću se dva područja od strateške važnosti za razvoj umaške zajednice i budućih generacija, a riječ je o obrazovanju i sportu. Igralište će vrlo brzo postati mjesto susreta, igre, zdravog druženja građana svih dobnih skupina, ali i generator urbanog razvoja grada“ naglasio je gradonačelnik Vili Bassanese prilikom potpisivanja te dodao kako će igralište, osim učenika, moći potpuno besplatno koristiti i svi građani Umaga.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PREDSTAVNIK/ICA U KAMPU

Do: 31.03.2021.

FAŽANA-FASANA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLASTIČAR/SLASTIČARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČUVAR/ČUVARICA PARKINGA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA