Ugostitelji složni: Izdržimo još malo, pa neka nas puste da radimo!

1
Nenad Radičanin, Serđo Peteani, Miljenko Iljadica, Loris Knapić i Gabrijela Barbić
Nenad Radičanin, Serđo Peteani, Miljenko Iljadica, Loris Knapić i Gabrijela Barbić

Nadali smo se da ćemo od ponedjeljka, 11. siječnja, ponovo u kafiće i restorane, ali Nacionalni stožer civilne zaštite smatrao je da je još prerano za to i odlučio da epidemiološke mjere ograničavanja okupljanja, zabrane rada restorana i kafića te ograničavanja radnog vremena radi sprječavanja širenja korona virusa ostaju na snazi do kraja siječnja. Ugostitelji, koji su, razumljivo, uvijek negodovali zbog ograničenja njihovog rada i zatvaranja, ovaj put su se, pokazala je naša anketa, složili s odlukom Stožera.

Nenad Radičanin: „Mislim da je produženje mjera opravdano i da ih se treba držati sve dok se stanovništvo ne procijepi. To je jedino rješenje.“

Serđo Peteani: „U nešto sam lakšoj situaciji jer hoteli rade, pa sam 'poluzatvoren'. Teško je, ali vidjeli smo da može biti još teže. Da sada otvorimo, pa da opet moramo zatvoriti, to bi nas uništilo do kraja. Zato je bolje izdržati još malo i pričekati procjepljenje."

 

Miljenko Iljadica: „Kad smo toliko čekali, čekajmo još malo. Neka bude zatvoreno i do proljeća, ali procijepimo se i neka nas nakon toga puste da radimo.“

Loris Knapić: „Bolje pričekati još neko vrijeme da se stanje stabilizira, kad nas već država podupire. To je bolje nego da počnemo raditi, pa da opet moramo zatvoriti. Moram reći da mi smeta kada vidim da su na skijalištima ljudi uho do uha, a bez maski. Možda bi trebalo opet uvesti propusnice.“

Gabrijela Barbić: "Produžetak mjera je bio očekivan. Neka prođe još neko vrijeme, pa da nas puste da radimo na miru, jer to je bolje nego da radimo pod nekim ograničenjima.“ (R.S.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa