na raspolaganju još 24,7 milijuna

Izražen interes za nove kredite porečkim poduzetnicima

0
Poreč
Poreč

Nakon što je sredinom listopada 2020. godine aktivirana u Istarskoj županiji nova i najizdašnija do sada kreditna linija u suradnji Istarske županije, gradova Buje-Buie, Buzet, Labin, Novigrad-Cittanova, Pazin, Pula-Pola, Poreč-Parenzo, Rovinj-Rovigno, Vodnjan-Dignano i Umag-Umago, poslovnih banaka, HBOR-a te Istarske razvojne agencije, do danas je prihvaćeno 275 kreditnih zahtjeva ukupnog iznosa preko 160 milijuna kuna.

Povjerenstvo za dodjelu poduzetničkih kredita utvrdilo je da je od otvaranja kreditne linije s područja Grada Poreča do sada prihvaćeno preko 25,2 milijuna kuna kreditnih zahtjeva od čega se 18,6 milijuna kuna odnosi na ulaganje u nove investicije, dok je za trajna obrtna sredstva prihvaćeno 6,6 milijuna kuna.

 

Prihvaćeno je tako ukupno 36 zahtjeva s područja našeg grada, prvenstveno u područjima djelatnosti stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti (8 zahtjeva), djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane (8 zahtjeva), trgovine na veliko i malo: popravak motornih vozila i motocikala (6 zahtjeva), te uslužne djelatnosti (5 zahtjeva), prerađivačke industrije, građevinarstva i prijevoza i skladištenja po 3 zahtjeva.

- Većina dodijeljenih kredita na području Poreča odnosi na investicijske kredite. To znači da unatoč ovoj teškoj situaciji, naši poduzetnici pokreću dugoročne investicijske projekte, nastavljaju ulagati u naš grad, a mi smo im podrška u tome u vidu sufinanciranja kamate na kredit. Vjerujem da će svim porečkim poduzetnicima kojima su odobreni krediti, ne samo investicijski nego i krediti za obrtna sredstva, ova podrška Grada pomoći u njihovoj prilagodbi novim gospodarskim i društvenim okolnostima, te planovima za daljnji razvoj poslovanja., napominju iz gradskog Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo.

Kako je ovogodišnja, 17. kreditna linija najizdašnija do sada, s ukupnim kreditnim potencijalom od 410 milijuna kuna, porečkim je poduzetnicima još uvijek na raspolaganju gotovo 24,7 milijuna kuna, a kreditna linija će biti otvorena do iskorištenja predviđenog kreditnog potencijala.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa