Vodnjanci dostavili prikupljenu humanitarnu pomoć u Glinu

0
Vodnjanci na ulazu u Glinu
Vodnjanci na ulazu u Glinu

Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović i pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Filip Macan s volonterima iz Vodnjana i Galižane dostavili su 3. siječnja humanitarnu pomoć, odnosno prikupljenu hranu, odjeću i higijenske proizvode u potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije. Dio je to humanitarne akcije koja se u Vodnjanu, Galižani i Peroju prikupljala 30. i 31. prosinca 2020. godine. Humanitarna pomoć je u suradnji sa lokalnim vlastima i stožerima dostavljena izravno u domove obitelji na područje Grada Gline, u naselja koja su smještena u najnepristupačnijim dijelovima Banovine.

Dio humanitarne pomoći je, već ranije, dostavljen u Petrinju, Mošćenicu te naselja Knezovljani i Mečenčani. Također Grad Vodnjan je sa ostalim gradovima i općinama u Istarskoj županiji financijski pomogao Sisačko-moslavačku županiju.

 

„Građani našega Grada pokazali su veliku ljudskost, solidarnost, zajedništvo i brigu za stradale ljude u potresom pogođenim područjima te se svima u ime Grada zahvaljujem na doprinosu u prikupljanju humanitarne pomoći. Posebno se zahvaljujem i svim volonterima koji su sudjelovali i koji sudjeluju u Akciji prikupljanja pomoći te svima koji su sa svojim dostavnim vozilima dostavljali humanitarnu pomoć na dogovorene lokacije. Svi ste pokazali veliko srce i zato vam od srca zahvaljujem na svemu. Budimo i dalje blizu stradalima jer će im svaka buduća pomoć biti potrebna te pozivam sve građane da i dalje pomognu sukladno svojim mogućnostima“, istaknuo je gradonačelnik Vitasović.

Grada Vodnjan obavještava građane da se humanitarna pomoć može dostaviti putem Crvenog križa Istarske županije koji je zadužen za koordinaciju aktivnosti prikupljanja i dostave materijalne i nematerijalne pomoći za potrebe ugroženih područja Sisačko-Moslavačke županije te stoga pozivamo sve pravne i fizičke osobe koje su spremne pomoći da kontaktiraju organizaciju Društva Crvenog Križa Istarske županije i da ne poduzimaju samoinicijativno aktivnosti za odlazak na ugrožena područja, već da pričekaju upute koje će biti objavljene na web stranici i društvenim mrežama Društva Crvenog Križa Istarske županije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa