Antonella Moscarda

Razgovarali smo s Galižankom koja iscjeljuje Theta Healingom

0
Antonella Moscarda
Antonella Moscarda

Galižanka Antonella Moscarda nakon studija psihologije u Trstu vratila se u rodnu Istru te je počela prakticirati Theta Healing. S tom tehnikom iscjeljivanja upoznala se na trećoj godini studija, dok je na prvoj završila tečaj Emotional Freedom Techniques.

„Od prvog tretmana što sam napravila osjetila sam da moram ići putem Theta Healinga i postala iscjelitelj toga“, ispričala nam je Antonella koja žrtvama potresa nudi besplatnu pomoć on-line te ju mogu kontaktirati preko društvenih mreža ili na email moscarda.antonella@gmail.com. Trenutno privodi kraju specijalizaciju kliničke psihologije i rehabilitacije na fakultetu u Rimu. 

* U posljednje vrijeme ima dosta alternativnih teorija pomoći i (samo)pomoći, o kojima stručnjaci ponekad nemaju visoko mišljenje. Po čemu se Theta Healing razlikuje i po čemu je bolji?
- Za početak da objasnimo čitateljima što je Theta Healing. Theta Healing je tehnika energetskog iscjeljivanja. To je proces duhovnog, emotivnog, mentalnog i tjelesnog iscjeljivanja. Koristi se theta moždanim valovima (4-7 hertza). Theta valovi stvaraju duboko opušteno stanje, u kojem možemo djelovati ispod razine svjesnog uma. 

Pomoću Theta Healinga možemo riješiti uzroke bolesti, poremećaja ili situacija koje želite promijeniti u svom životu. Nakon što se pronađe uzrok slijedi iscjeljenje. Kroz tretman pronalazimo i otklanjamo sve blokade, negativna uvjerenja, emocije i traume koje nam više ne služe. Ovom tehnikom možemo raditi na promjeni svakog segmenta našeg života i svake situacije u kojoj se nalazimo. Tretmani se mogu napraviti uživo i na daljinu. Efikasnost i rezultati su jednaki.

Nisam otvorena za usporedbu bilo kojih tehnika s Theta Healingom iz razloga što je svaka tehnika ili alat priča za sebe koja posjeduje svoju autentičnu svrhu i praksu. Ono što bi htjela izdvojiti jeste da je svaka tehnika alat koji može pridonijeti čovjekovom blagostanju, tako da želim ovim putem izraziti kako je svaka tehnika vrijedna dubinskog poštovanja, ono što je najbitnije je da terapeuti koji stoje iza alata  i služe čovječanstvu, žele jedno - istinski pomoći! 

Ono po čemu se Theta Healing razlikuje je da je to rad na nesvjesnom, iako među najpoznatijim nije jedini. Subjektivno je, no i iskustveno, da je rad na nesvjesnom nivou efikasan i učinkovit. U ostale tehnike koje rade na nesvjesnom nivou ubrajamo obiteljske konstelacije, rekonekciju, EFT (tehniku emocionalne slobode), regresoterapiju, hipnozu i druge...

* Bavite se volonterstvom, pružanju psihološke pomoći u suradnji s udrugama, i slično. Može li nam malo opisati Vaš rad?
- Imala sam 12 godina kada sam prvi put postala volonter i još ranije osjetila poziv za istim. Smatram da je volonterstvo neodvojiva stavka od samog poziva kojeg sam odabrala za svoj život. Iz tog razloga nastojim uvijek odvojiti vrijeme za humanitarni rad. 

 

Trenutno surađujem s Društvom multiple skleroze Istarske županije i Klubom žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula gdje radim grupne radionice, predavanja  i individualne tretmane. No ranije su tu bile i druge udruge među kojima želim izdvojiti Udrugu slijepih Istarske županije.

* Studirali ste u Trstu a živite nedaleko Pule. Vaš doživljaj tih dvaju gradova u nekoliko pridjeva?
- Trst je za mene urbani grad sa šarolikim i bogatim sadržajem, vjerujem da svatko može pronaći u njemu nešto što voli. Zbog količine obaveza na fakultetu  i svojih privatnih kontinuiranih edukacija nisam imala vremena za uživanje i istraživanje u samom gradu. Ono što mi je sigurno nedostajalo je naša priroda u Istri. 

Živim u Galižani. To je mala sredina gdje za struku kojom se ja bavim, nema sadržaja za učenje u smjeru kojim idem i kojeg želim za buduće generacije. 

* Nedavno ste na društvenim mrežama tražili od pratitelja da Vam opišu što za njih znači Zimski solsticij. Što za Vas znači Božić?
- Nastojim slaviti svaki dan barem na trenutak, kada nije moguće duže. Volim život i sve blagoslove koje smo dobili samim rođenjem. Zato je Božić za mene dan kada se također posvetim životu, drugima i sebi. Molitva koju nikako nije za propustiti tog posebnog dana je 'Hvala', a to je ista molitva koja je dio svakog mog dana.

* Kako poimate samu sebe kao ženu? Što po Vama znači biti žena u 21. stoljeću?
- Karakteristika koja mi prvo padne na pamet je preosjetljiva i krhka, no isto tako iz prevelike preosjetljivosti rodila se i velika snaga. Tvrdoglava sam, strastvena i ne odustajem od onoga što želim. Imam jasnu viziju od samog djetinjstva  u vezi svog poziva i zato sam i rano krenula u samom ostvarivanju sebe, gdje se već sada osjećam ostvareno i ispunjeno, no posvećujem svoj život iscjeljenju i neprekidnom učenju. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa