Ne može ga spriječiti ni Stožer

Đeki živi u Sloveniji, a komade lovi u Hrvatskoj

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Ljubav ne poznaje granice, ne poznaje pandemiju, a u ovom slučaju ni putovnicu, barem što se tiče četverogodišnjeg mješanca Đekija, koji dva tri, puta tjedno iz Slovenije dolazi u Hrvatsku tražiti “cure”, piše 24sata.

Vlasnik o njemu smo pisali prije dvije godine kako gotovo svakog dana oko podne “poludi” i želi ići u Hrvatsku. Vlasnik Toše Jovanov (24) i sestra Ivana Jovanova (28), koja ga trenutačno i čuva, kažu da prekogranična ljubav između Đekija i cura u Hrvatskoj traje i dalje. Više od dvije godine. Đeki je inače mješanac pekinezera i ima četiri godine, a vlasnici su ga donijeli iz Makedonije. Kad je postao dvogodišnji “tinejdžer”, počeo je odlaziti preko granice u potrazi za ljubavi. Obitelj inače živi uz granicu na Plovaniji, na slovenskoj strani. 

“Đekija znaju policajci na granici i vesele se kad god prelazi obje granice. Sad se ipak malo ‘primirio’ pa u ovo doba pandemije korona virusom odlazi malo rjeđe nego prijašnjih godina, ali i dalje ne odustaje. Poseban je i stvarno je čvrst kad je u pitanju ljubav. Samo hrvatske cure i druženja dolaze u obzir”, rekla je Ivana. Kad se zaputi u Lijepu Našu, ostaje dva-tri sata i zadovoljno se potom vrati na slovensku stranu. 

 

“To je čista ljubav. Ne poznaje granice, bolesti, ograničenja... On jednostavno voli i mi ga puštamo. Ne ide predaleko, to smo uspjeli doznati. Tek kilometar-dva uđe u Hrvatsku, a koga tamo voli, ne znamo. Nismo ga pratili”, rekla je Ivana. Inače, Đeki voli ljude, a iako malen rastom, karakteran je pas koji uporno laje kad se netko približava njegovu dvorištu. “On spava u kući, a preko dana voli biti vani. Voli biti u centru pažnje, obožava maženje i kad mu se netko obrati. Kad prelazi obje granice, nitko ga ne pita putovnicu”, smije se vlasnica, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa