Upoznajte Sun, novu zaposlenicu bolnice u Rovinju

0
Foto: Jutarnji.hr
Foto: Jutarnji.hr

Kujica Sun nova je zaposlenica rovinjske Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju Martin Horvat, piše Jutarnji.hr. Sun je, naime, terapijski pas koji je počeo s radom u Rovinju krajem studenog u novom Centru za ranu intervenciju. Radi u senzoričkoj sobi s djecom s neurorizikom, onom koja su, primjerice, rođena kao ona okupljena u udruzi Palčići.

Riječ je o potpuno novoj usluzi u Rovinju, ali i državi, kojom se djeci s neurorizikom pruža toliko potrebna terapija senzorne integracije, a nastala je kao rezultat suradnje rovinjske bolnice s Dječjom bolnicom Srebrnjak. Već sada je centar popunjen te se polako stvara lista čekanja. Naime, samo u Općoj bolnici Pula te KBC-u Rijeka od 3800 poroda godišnje, oko 300 djece rodi se s neurorizikom.

- Stručnjaci naše bolnice prepoznali su potrebu za uvođenjem tima za ranu intervenciju kako bi pokrili potrebe za ovu vrstu terapije u Istarskoj županiji i šire. To je značajan i zahtjevan projekt te u tom smislu svojevrsni iskorak u ponudi zdravstvenih usluga, no i logičan slijed prethodnih koraka. Uz multidisciplinarni tim koji čine pedijatar neonatolog, psiholog, logoped, edukacijski rehabilitator i radni terapeut pod nadzorom specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije te uz neuropedijatrijski nadzor Dječje bolnice Srebrnjak, imamo i pedijatrijskog psa - kaže ravnatelj bolnice, docent dr. sc. Marinko Rade, nedavni dobitnik Državne nagrade za znanost.

 


Radi se, zapravo, o holističnom institucionalnom pristupu i podršci roditeljima i djeci od najranije dobi do sedme godine života, kod koje postoji neurorizik ili već imaju odstupanja u razvoju, odnosno djeci s razvojnim teškoćama te senzoričkim oštećenjima. Sada više nisu prisiljeni odlaziti na više adresa, nego čitavu uslugu mogu naći u Rovinju, piše Jutarnji.hr.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

AGENT/ AGENTICA ZA NEKRETNINE

Do: 20.01.2021.

FAŽANA-FASANA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA