Priveden zbog provala, policija pronašla i ručnu bombu

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 34-godišnjak počinio tri kaznena djela teške krađe i po jedno kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te oduzimanje ili uništenje službenog pečata ili službenog spisa.

Muškarca se sumnjiči da je u noći sa 7. na 8 prosinca, u Koparskoj ulici u Puli, provalio u ugostiteljski objekt i teretno vozilo. Iz ugostiteljskog objekta otuđio je novac, alkoholna pića i druge napitke, čime je 59-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna, dok je iz teretnog vozila VW Transporter, slavonskobrodske registarske oznake, otuđio razne alate i uređaje, čime je pravnu osobu iz Slavonskog Šamca oštetio za također za nekoliko tisuća kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je 34-godišnjak još jednu provalu počinio početkom srpnja, kada je provalio u vikend kuću u naselju Pavićini, gdje je otuđio novac, ručni sat i druge predmete, čime je 67-godišnju slovensku državljanku oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policijski službenici obavili su pretrage dva stana koje osumnjičeni koristi na području Pule te su prilikom pretrage jednog stana pronašli ručnu bombu M-75 i veću količinu predmeta koji potječu iz kaznenih djela, dok su prilikom pretrage drugog stana pronašli službeni spis, za koji je utvrđeno da ga je 34-godišnjak protupravno prisvojio.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 18. prosinca u predvečernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.
                           

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa