IDS Fažane: 'Podržat ćemo proračun iako smo kritični prema Koraću'

0

"Iako smo s razlogom jako kritični prema radu općinske uprave na čelu s načelnikom Koraćem, fažanski IDS podržat će danas proračun Općine Fažana za 2021. godinu. Ne zato jer smatramo da se dobro upravlja resursima naše općine, već smo stava da u ovim kriznim vremenima stabilnost i odgovornost imaju prioritet nad svime", poručili su iz fažanskog IDS-a.

"Koliko oporba može biti konstruktivna i na usluzi mještanima, pokazali smo i prije ove nesretne situacije s epidemijom koronavirusa. Tako smo u ovom mandatu svake godine uredno dostavljali naše prijedloge za kreiranje proračuna i u najboljoj namjeri ga uvijek podržali.

No, koliko nas raduje što je u proračunu uvrštena većina projekata IDS-a, toliko nas žalosti što načelnik te projekte prebacuje iz godine u godinu. Fažanski IDS ne osmišljava projekte kako bi oni bili mrtvo slovo na papiru. Predlažemo projekte kako bi se oni realizirali na korist svih naših sumještana. Tako smo predložili projekt uređenja Luke Fažana, koji predviđa dodatne vezove za građane, izgradnju Sportskog centra u Fažani te izgradnju društvenog sportskog centra Valbandon, koji bi predstavljao budući centar mjesta sa trgom, ugostiteljskim objektom, sportskim sadržajem i društvenim prostorijama.

IDS Fažana predložio je i uređenje plaže u Valbandonu, kao i uređenje površine poviše plaže gdje se već godinama održavaju najpoznatije manifestacije, poput  'Valbandon ispod čripnje' i 'Rimski Valbandon'.

Tu nismo stali te smo predložili i izgradnju Skate parka za naše mlade, nastavak uređenja fažanske ceste te Dom umirovljenika, koji općinska uprava redovno prebacuje iz godine u godinu, a do danas nije napravljen niti idejni projekt, kao ni cost-benefit analiza. Za nas je proračun ključni razvojni dokument općine i kao takvog ćemo ga podržati, a na našim sumještanima jest da donesu sud koliko su zadovoljni njegovom realizacijom od strane načelnika.", napisali su iz IDS-a Fažane.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa