Nova sezona:

Grad Umag i Ustanova za sport krenuli u obnovu terena

0

Umag, grad čija sportska tradicija seže daleko u povijest te grad kojeg je europska neprofitna organizacija ACES Europe 2018. godine okrunila titulom „Europski grad sporta“, ove je zime krenuo u novo ulaganje te su na području sportskih terena u Stella Marisu pokrenuti radovi na obnovi umaškog sportskog kompleksa.

Naime, nakon što je početkom 2020. godine izvršena kompletna rekonstrukcija novog terena s umjetnom travom (FIFA Quality PRO kvalitete) i izgradnja novog pomoćnog terena dimenzija 80x45 metara, ove smo jeseni nastavili s uređenjem “Nogometnog kampusa Umag", a s ciljem dostizanja što boljih standarda u gradu.

Tako je u prethodnim mjesecima kompletno obnovljena rasvjeta koja vodi od nogometnog terena s umjetnom travom do centralnog terena, dok se iduće godine planira rasvjetu osigurati sve do svlačionica za igrače. Nadalje, pristupilo se i uređenju platoa površine 600m2, neophodnog za organizaciju dječjih nogometnih turnira, a koji će ujedno poslužiti za  organizaciju ljetnih događanja na otvorenom.

 

Trenutno su u tijeku još radovi na popločavanju staze, točnije na izgradnji nove staze od betonskih ploča koja će omogućiti komotan pristup nogometaša i pratećeg osoblja do nogometnog terena s umjetnom travom, kao i do obližnjih teniskih terena. Ukupna površina staze je cca 350m2. Za sve navedene radove izdvojene je gotovo 400.000 kuna iz proračuna Grada Umaga i Ustanove za sport Grada Umaga.

Ravnatelj Ustanove, Mladen Zorić, naglasio je kako je riječ o vrlo važnom projektu za sve umaške sportaše, ali i za razvoj sporta u zajednici, budući da će novi standardi omogućiti gostovanje visokorangiranih nogometnih ekipa tijekom zimskih priprema. „Prema sadašnjim najavama, ako nam korona virus ne pomrsi planove, očekujemo dolazak prvih profesionalnih ekipa u Umag već nakon 3. siječnja 2021. godine. Točnije, 3. siječnja očekujemo dečke iz NK Slovacko (Slovačka), dan kasnije stiže u goste NK Rijeka, dok se nakon toga očekuje dolazak mađarskog prvoligaša Buadafoki te ekipe Sturm iz Graza“ ispričao nam je Mladen Zorić te dodao kako ulaganja poput ovoga imaju za cilj podizanje kvalitete uvjeta treniranja sportaša u lokalnoj zajednici, omogućiti bolje uvjete za lokalne klubove, ali i omogućiti daljnji razvoj cjelokupne destinacije.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI/A STAKLAR/ICA

Do: 17.01.2021.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČUVAR/ČUVARICA PARKINGA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA