SDP Pule:

'Uređenje Marsovog polja očito čeka bolje dane'

0
Mirjana Galo, Igor Belas i Sanja Radolović
Mirjana Galo, Igor Belas i Sanja Radolović

SDP Pule je 15. prosinca održao press konferenciju na području MO Vidikovac, na ulazu u bivši vojni poligon na Marsovom polju. Press konferenciju održali su Sanja Radolović, predsjednica SDP Pule i saborska zastupnica, Igor Belas, gradski vijećnik SDP i potpredsjednik SDP Pule i Mirjana Galo, potpredsjednica MO Vidikovac i nezavisna županijska vijećnica.

U samom uvodu Sanja Radolović je istaknula kako su upravo izabrali ovu lokaciju, jer se građanima godinama obećava uređenje sportsko-rekreacijske zone na području Marsovog polja, međutim taj projekt se ne miče s „mrtve točke“.

„Imali smo međutim prilike vidjeti kako su se građani samo organizirali za vrijeme ovog djelomičnog lockdowna kada su zatvorene teretane i ostali sportski centri te su bivši vojni poligon pretvorili u vježbalište“, dodala je Radolović.

 

"Istina je kako je poligon i dalje u državnom vlasništvu, međutim Grad Pula ne čini ništa kako bi se rješili imovinsko-pravni odnosi po tom pitanju, odnosno od pompozne najave Gradonačelnika prije dvije godine pred sjednicu Vlade u Puli kako će Grad dobiti na raspolaganje poligon dogodilo se jedno veliko apsolutno ništa. Bilo je tu priča i o bazenskom kompleksu pa velikom sportskom kompleksu NK Istre 1961, međutim i taj projekt je otišao u povijest, kao i obećana gradnja garažne kuće na „bijelom“ parkiralištu nekoliko stotina metara dalje u Ulici Marsovo polje. Sam poligon je neiskorišten, a ono što se na njemu trenutačno događa je košnja trave 2-3 puta godišnje.", dodala je.

Mirjana Galo, potpredsjednica MO Vidikovac naglasila je kako živi upravo u kvartu Marsovo polje i kako najveći problem predstavlja neuređena komunalna i prometna infrastruktura, odnosno nedostatak iste. Primjerice, kaže u njenoj ulici na samom rakrižju stoji jedan ogroman „vojni“ sanduk koji predstavlja opasnost za vozače prilikom izlaza na izuzetno prometnu Ulicu Marsovo polje. Nekoliko puta se zvalo Grad Pulu preko mjesnog odbora da se isti ukoni, međutim nitko ne reagira, očito dok se nešto neželjeno ne dogodi vozačima ili pješacima, ističe ona.

Nadalje, kaže sama Ulica Marsovo polje nema uređen nogostup, rubnik ceste, a i nedostaje javne rasvjete. Radolović se nadovezala na navedeno rekavši kako u Proračunu Grada za 2021. godinu nije planirana niti priprema dokumentacije za rekonstrukciju, a amandman SDPa kojim se planiralo uvrštenje rekonstrukcije Ulice Marsovo polje nije dobio podršku stranke na vlasti i gradske uprave, čime isti očito ne smatraju da je obnova ove prometnice koja predstavlja „žilu kucavicu“ za ulazak u centar grada važna.

Igor Belas, gradski vijećnik i potpredsjednik SDP Pule kaže kako uređenje i čišćenje šumice ispod OŠ Vidikovac te stroža kontrola i kazne od komunalnih redara za nepropisno odlaganje otpada u istoj ono su za što se treba zalagati MO Vidikovac posebice zbog školaraca koji tamo gravitiraju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa