Pantin bakalar dobio desetku od Pažanina

0
Pantina La Parenzana
Pantina La Parenzana

U ponedjeljak navečer na setu showa 'Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!' sve je mirisalo na Badnjak. Pripremao se bakalar i fritule, a dobro raspoloženi natjecatelji uspjeli su izvući i dobre ocjene od žirija.

Timovi su imali 75 minuta za pripremu bakalara s prilogom te izradu fritula, a kako se kod većine natjecatelja bakalar i fritule tradicionalno pripremaju za blagdane, svi su dosta optimistično krenuli u izradu. Svi osim tima Prigorci koji imaju običaj pripreme jela sa slatkovodnom ribom, a Barica je prvi put u životu radila fritule! Uz to, natjecatelji su još morali napraviti pripremu za sarme koje će sutra kuhati pa su svi bili u stisci s vremenom. No na kraju su sve uspjeli napraviti na vrijeme i ponuditi dosta ukusna jela s kojima je žiri bio zadovoljan.

„Okus bakalara je jako lijep i paše mi, ali imam problema s teksturom jer je malo kašasta i nedostaje mi hrskavosti“, komentirala je Željka Klemenčić tortu od bakalara koju su pripremili Doris i Luka, ali su zato fritule od Ene i Kristine dobile same pohvale.

„Fritule su fino mekane i blage pa džem od smokava ide odlično uz njih“, kazao je Tomislav Špiček, a ekipa je ukupno zaradila 19 bodova.

 

Pantina La Parenzana (Vladimir Pantović (63), Branka Pantović (64), Sanja Grahek - Buršić (39) i Zlata Katana Martić (62) iz Poreča) je također ponudila neku vrstu torte od bakalara s tijestom, a Sanjine fritule izgledale su savršeno. „Bakalar je prekrasan, pun okusa i jedno ugodno iznenađenje. Za poželjeti, baš po mojoj mjeri!“ pohvalila je Željka, a Ivanu Pažaninu bakalar se toliko svidio da je timu La Parenzana odlučio dati desetku! Tim je tako ukupno zaradio 28 bodova.

Polupani zvončići ponudili su bakalar na žlicu, koji je žiri redom pohvalio, no nedostajalo im je malo gustoće, ali su zato fritule dobile najveći kompliment. „Pogodili ste s fritulama, najbolje do sad!“, priznao je Špiček, a dečki su ukupno zaradili 24 boda.

Prigorci od početka nisu baš bili oduševljeni s bakalarom i fritulama pa su sve pripremili na nešto kontinentalniji način. „Složenac na mediteranski nije loš, drago mi je da ste to drugačije išli napraviti, ali malo mi je kiseo i pikantan i bakalar je pao u drugi plan“, komentirao je Pažanin. Baričine prve fritule bile su im ukusne, ali masne pa je tako tim dobio 24 boda.

Jovanovići su ponudili tradicionalni bakalar na moderan način, što se žiriju vizualno jako svidjelo.

„Uvijek si daju puno posla i imaju jako puno komponenti na tanjuru. Cijenim taj trud i tanjur im je bio super zabavan, ali previše je okusa bilo u jednom zalogaju“, kazala je Željka s kojom su se složili Pažanin i Špiček, ali su zato fritule od Anike bile jako dobre. Jovanovići su ukupno dobili 26 bodova i tako završili na drugom mjestu u danu. Na prvom mjestu nalazi se La Parenzana, dok je Gromača na posljednjem.

Sutra će tim s najmanje bodova napustiti show, stoga se svi timovi moraju još više potruditi. Za koga će završiti ova kulinarska avantura – doznajte u utorak u 20.45 sati na RTL-u!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa