Umag: Bježao policiji vozeći pod zabranom

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Deset minuta nakon što je u ponoć nastupio 11. prosinca policijski službenici su  nedaleko raskrižja državne ceste DC 75 i Novigradske ulice u Umagu  uočili automobil Renault pulske registarske oznake kako se bez upaljenih svjetala uključuje na državnu cestu D75 i skreće u Novigradsku ulicu.

U trenutku kada su ga policijski službenici pokušali zaustaviti vozač se oglušio na svjetlosne i zvučne signale te je povećao brzinu kretanja u pravcu Ulica Moela, Pozioi i Ulice Olge Ban. Dolaskom u Mlinsku ulicu, automobil se zaustavio te je provjerom utvrđeno da 22-godišnji vozač upravlja automobilom iako mu je oduzeta vozačka dozvola zbog neodazivanja izvanrednom liječničkom pregledu te izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

 

Osim toga, vozač za vrijeme vožnje nije imao upaljena svjetla, nije koristio sigurnosni pojas, niti je kod sebe imao prometnu dozvolu i odbio je alkotestiranje. U trenutku kada je 22-godišnjaku priopćeno da je uhićen, pokušao je pobjeći te je uz uporabu sredstava prisile doveden u prostorije policijske postaje.

Protiv mladića se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa