Općina Medulin dodjeljuje rekordan broj stipendija

0

Usprkos korona krizi Općina Medulin ne samo da ulaže u obrazovanje mladih na svom području, već je i povećala broj dodijeljenih stipendija te je tako ove godine donesena odluka da će se stipendirati rekordan broj učeničkih i studentskih stipendija, njih čak 95! Naime, u školskoj/akademskoj godini 2019/2020 Općina Medulin dodijelila je 85 stipendija te je u proračunu bilo osigurano 545.000,00 kuna, dok je za školsku/akademsku godinu 2020/2021 donesena odluka o dodjeli 95 stipendija za koje je osigurano 655.000 kuna.

Učenicima 500 kuna, a studentima 800 kuna mjesečno

Kao i svake godine do sada, Općina Medulin zadržala je dosadašnji mjesečni iznos stipendija te će tako učenici srednjih škola mjesečnu stipendiju primati u iznosu od 500,00 kuna dok će studenti primati stipendije u iznosu od 800,00 kuna mjesečno. Godine 2019/2020 dodijeljeno je 9 učeničkih te 76 studentskih stipendija dok je ove 2020/2021 godine donesena odluka o stipendiranju 11 učeničkih te čak 84 studentskih stipendija od čega je postojećih stipendista 56, a novih 28.

Općina Medulin poziva stipendiste na potpisivanje ugovora

Općina Medulin poziva stipendiste kojima je prvi put dodijeljena stipendija u pedagoškoj / akademskoj 2020. / 2021. godini na potpisivanje ugovora o stipendiranju. Ugovori će se potpisivati u multimedijalnom centru 3MC u Medulinu, Centar 58, uz obaveznu prethodnu najavu na sljedeće kontakte: gianni.buzleta@medulin.hr ili br. telefona 052/385-676. Rok za potpisivanje ugovora je od 9.12.2020. do srijede 16.12.2020. u vremenu, svaki radni dan od  9:00 – 12:00 sati i od 13:00 do 16:00 sati.

Prilikom potpisivanja potrebno je donijeti IBAN broj tekućeg ili žiro računa koji obavezno mora glasiti na ime potpisnika ugovora. Za maloljetne osobe ugovore o stipendiranju potpisuju roditelji. Napomena: Studenti koji su ranijih godina potpisali ugovor o stipendiranju, ne potpisuju ponovo ugovor.

Načelnik Buić: „Mladi nisu budućnost, mladi su sadašnjost“

Općina Medulin poznata je po iznimnom ulaganju u rad s mladima te osobito u poticanju njihove izvrsnosti i obrazovanja. Ulaganje u mlade ne provodi se samo putem stipendiranja učenika i studenata već i poticanjem mladih za aktivnim sudjelovanjem u društvu, neformalnim obrazovanjem te donošenjem odluka na lokalnoj razini. Provedbom projekta „Mladi ZA Medulin – djeluj lokalno“ koji je u provedbi od lipnja 2020. godine Općina Medulin napravila je iskorak u radu s mladima te ih je uključila u procese donošenja odluka i aktivnog sudjelovanja u društvu.

 

Načelnik Općine Medulin Goran Buić tom je prilikom naglasio kako se najčešće ističe da su mladi budućnost zajednice, a Općina Medulin pokazuje da su mladi ne samo budućnost već i sadašnjost! Mladi će naslijediti rad u lokalnoj zajednici, ali njih već sada treba uključiti u rad zajednice i omogućiti im kvalitetno obrazovanje, gradnju vlastitog kritičkog razmišljanja i mogućnost odlučivanja.

Najmlađi predsjednik vijeća u povijesti Općine Medulin i općina po mjeri mladih

Na zadnjoj sjednici općinskog vijeća Općine Medulin na mjesto predsjednika vijeća jednoglasno je izabran Dražen Mišković, općinski vijećnik s kandidacijske liste Gorana Buića od 12. lipnja 2013. godine. Tom prilikom istaknuto je kako je Dražen Mišković sa svojih 33 godine najmlađi predsjednik Općinskog vijeća u povijesti Općine Medulin te kako je to jasna poruka u kojem smjeru Općina Medulin želi ići obzirom da je Mišković do sada bio i predsjednik Odbora za mlade i gotovo 7 godina vijećnik Općinskog vijeća.

Izdvajanjem značajnih sredstva za stipendiranje učenika i studenata, programom javnih potreba za udruge i građane te provedbom brojnih EU projekata Općina Medulin jasno je krenula u smjeru kreiranja općine po mjeri mladih. Općine gdje su mladi ravnopravni građani u procesu odlučivanja, aktivnog sudjelovanja i kreiranja smjera razvoja općine.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PRODAVAČ/ICA

Do: 27.01.2021.

VIŽINADA-VISINADA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLASTIČAR/SLASTIČARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA