Marin i Massimiliano kod Grožnjana uredili rezidenciju za izolaciju

0
Massimiliano Onali i Marin Abram (foto: Jutarnji list)
Massimiliano Onali i Marin Abram (foto: Jutarnji list)

U rijetko koju vilu, odnosno imanje koje se iznajmljuje na našoj obali uloženo je toliko ljubavi kao u Torrecorta rezidenciju u Istri nedaleko od Grožnjana. Njegovi vlasnici Hrvat Marin Abram i Talijan Massimiliano Onali uredili su prije četiri godine to čarobno zdanje u divljini koje oduzima dah, no stalno ga nadopunjuju novim zanimljivim detaljima, a ovih dana završavaju i novu kamenu kuću u sklopu imanja, piše Jutarnji.

"Sloboda počinje tamo gdje put završava", jedan je od natpisa na stranici Torrecorta rezidencije koji u potpunosti dočarava što se tu nudi gostima. Mjesto koje pruža komfor kategorije pet zvjezdica i izolaciju, tako poželjnu ovih dana, u okruženju je netaknute prirode, na samom rubu šume i bez susjeda. Terrecortu su sagradili na ruinama 200 godina stare kamene kuće te joj dodali na mjestu druge stare ruine zaštitni znak - maleni toranj zarastao dijelom u bršljan, koji imanju daje posebno romantičan šarm. Rezidencija veličine 300 kvadrata, s udobno uređenim interijerom koji je estetiziran i praktičan, dijeli se na dva dijela, onaj u velikoj kamenoj kući i onaj u tornju, a uskoro će dobiti i treći dio, u novouređenoj manjoj kamenoj kući s jednom staklenom frontom, piše Jutarnji.

S vlasnicima je Jutarnji razgovarao u Rijeci na luksuznoj velikoj jahti poznatog talijanskog modnog dizajnera, na kojoj oboje rade kao dio posade, kapetani. Ime vlasnika broda nisu nam smjeli otkriti. Kako su našli i uredili čarobno imanje koje je puno gostiju otkad je sagrađeno, pa i sada, u vrijeme korone?

- Prije šest godina tražili smo takvu investiciju blizu Opatije, međutim, nismo našli ništa što bi nam bilo idealno, pa smo gledali dalje u Istri. Kad smo vidjeli stare kamene kuće u stilu Toskane, sve nam se jako svidjelo, iako je bilo jako zapušteno, te nam je bilo odmah jasno da će uređenje zahtijevati mnogo truda. Očaralo nas je i što je selo uz sam rub šume - kaže nam Massimiliano Onali. Čekala ih je velika investicija, a da bi osigurali osamu, morali su kupili i zemlju oko kuća. Srušili su veću staru kamenu kuću na imanju i sagradili toranj u blizini, dok je manja kuća, nekadašnja štala, tek ove godine došla na red. Arhitekti su napravili osnovni projekt.

- Financijski se radilo o velikom ulaganju za koje smo donekle imali sredstava, morale su čak i naše obitelji jamčiti za kredite. Pomoglo je što smo se prijavili za sredstva EU u programu IPARD. Kako radimo na brodu, nakon plovidbe, preostalih šest mjeseci smo radili na kući, bez tog slobodnog vremena bilo bi gotovo nemoguće sve izvesti do kraja. Posebno teško bilo je ishoditi dokumentaciju, ali jako smo se trudili - prisjeća se Marin Abram, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa