U Žminju otvorio drive-in prodaju kave, zatvorila ga inspekcija

1
Foto: 24 sata
Foto: 24 sata

Poduzetnik iz Žminja Antonio Debeljuh (24) otvorio je prvi "drive in" caffe bar u Istri, u šatoru, piše 24sata. To je napravio od svog kafića i tako namjeravao doskočiti mjerama stožera o zatvaranju ugostiteljskih objekata, kafića  i diskoteka.

- Radio sam tek jedan dan na taj način, jer sam ga ipak zbog ovih novih mjera morao zatvoriti, iako kupci nisu imali nikakav doticaj s našim djelatnicima jer su se kave uzimale iz automobila. Socijalna distanca bila je sigurna. Ipak, rečeno je da se radi o kafiću, a ne o “drive in” restoranu, iako mi je to nelogično. Htio sam zapravo, kada je izrečena mjera zatvaranja ugostiteljskih objekta, sačuvati goste, ali i svoje radnike i napraviti dostavu naše kave na ovaj način. Kavu smo prodavali kroz otvor na pultu. Također, benzinske pumpe, restorani, fastfood, pizzerije mogu imati kavu, dok ovako siguran sistem drive-ina za uzimanje kave, s kojim sigurno ne postoji mogućnost zaraze, je eto zabranjen - ispričao je mladi poduzetnik.

Kaže da je odradio prvi dan  ali je pred kraj radnog vremena dobio poziv inspekcije da ipak niti na taj način ne može raditi.

- Dok je registracija objekta pod minimalnim tehničkim uvjetima: pivnica ili kavana legalna za izdavanje hrane i pića u "to go" varijanti, ovo ne može, a razlika navedenih registracija i caffe bara je gotovo nikakva pa se pitam zašto siguran sistem drive-in prodaje kave nije legalan - pita mladi poduzetnik.

 

Dodaje da su, obzirom da ne ulaze u skupinu izdavanja hrane i pića, prisiljeni zatvoriti jer plaćanje vrtoglavih kazni ne mogu si priuštiti. 

- Mladi sam poduzetnik koji ima djelatnike. Kako ćemo svi skupa preživjeti jer i hladni pogon ima velike troškove, a država ne da da radimo. Inače, moja firma koja ima objekt registrirana je za organizaciju koncerata, najam koncertne opreme i najam opreme za vjenčanje i sve mi je sada stopirano - požalio se.

Gosti koji su odlično prihvatili ideju “drive in” ostali su razočarani.

- Svi su razočarani i ljuti jer živim od stalnih gostiju, ali zbog tvrtke imam veliki krug dobrih ljudi i kontakata, koji su u ovim trenucima moja velika podrška - rekao je Debeljuh na kraju za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa