lijepa gesta

Pulska novinarka i njen nećak poslali baksu pašarete u Osijek

1
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Pašareta u Istri ima kultni status, ali i ponegdje izvan Istre, iako ju je vrlo teško naći u supermarketima. Jedna je Slavonka, čiji je sin fan pašarete, nedavno objavila na Facebooku smipatičnu objavu uz fotografiju bakse tog pića prepoznatljive crvene boje.

"Kažu da je ima samo u Istri, ali stigla je i na istok. Okus ljeta, Pašareta i Lina, naša pulska tet(k)a. Hvala!", objavila je Marina iz Slavonije. Ispostavilo se da je Lina pulska novinarka, pa smo ju zamolili da nam ispriča kako je došlo ove istarske promocije putem pašarete.

 

"Priča ide ovako, Marina je moja prijateljica i kolegica, a njezin sin je jedan od najvećih obožavatelja pašarete. No, kako u pašareti uživa samo ljeti kad stigne na Poluotok, odlučili smo ga iznenaditi. Moj nećak, također obožavatelj pašarete spakirao je baksu pašarete od litre i pol i svom prijatelju poslao u Osijek. Tako da je crvena delicija otišla i u Slavoniju, a crveni brkovi više nisu samo 'uspomena na ljeto u Istri'. Ovo nije ni prva, ni posljednja baksa koje je krenula prema Slavonji. Ima pašareta tamo puno obožavatelja, a mi puno prijatelja", ispričala nam je pulska kolegica Lina. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa