Treći Istria Winter Cup dovodi brojne europske prvoligaše

0
Anteo Milos, Sanda Bravar Radizlovic, Zrinka Bokulic i Ives Cakarun
Anteo Milos, Sanda Bravar Radizlovic, Zrinka Bokulic i Ives Cakarun

Novigrad i Umag po treći će puta biti domaćini Istria Winter Cup-a. Ovaj međunarodni turnir najznačajniji je zimski, pripremni turnir u regiji. Ove godine okuplja 8 europskih prvoligaša i drugoligaša, koji će se za trofej Istria Winter Cupa natjecati od 3. do 10 veljače.

Ove godine na turniru će se natjecati ekipe: prošlogodišnji osvajač, Kecskeméti iz Mađarske, FK Željezničar (BiH), Wolfsberger Athletik Club iz Austrije, NK Široki Brijeg (BiH), VMFD Žalgiris iz Litve, mađarski Gyirmot SE te domaći NK Istra 1961 kao i redoviti domaći gost NK Pomorac iz Kostrene.

Direktor turnira, Ives Čakarun je prilikom predstavljanja turnira naglasio kako će turnir ugostiti više od 200 vrhunskih sportaša, koji će se moći uvjeriti u vrhunsku infrastrukturu i idealne smještajne kapacitete Novigrada i Umaga. Svim sudionicima je zaželio uspješan turnir, a građane Umaga i Novigrada, pozvao je da pogledaju atraktivne utakmice koje će se od 3. do 10. veljače odvijati na Stadionu Laco u Novigradu te umaškom Gradskom stadionu.

Ives Cakarun, direktor Istria Winter Cupa
Ives Cakarun, direktor Istria Winter Cupa
Direktorica Lagune Novigrad, Zrinka Bokulić izrazila je zadovoljstvo što upravo IWC otvara sezonu sportskih natjecanja i najavila skori početak predsezone za koju su u novigradskoj hotelskoj kući već spremni. Podsjetila je da Laguna Novigrad i Istraturist Umag kao nositelji turističkog razvoja u sjeverozapadnoj Istri već godinama ulažu u razvoj sporta i rekreacije kao značajnog elementa turističke ponude. Naglasila je dodatna ulaganja kako novigradske, tako i umaške hotelske kuće u novu nogometnu infrastrukturu, zbog kojih se očekuje još veći broj dolazaka nogometnih ekipa na pripreme u ta dva grada.

Direktorica Turističke zajednice grada Umaga Sanda Bravar Radizlović objasnila je kako je razvoj proizvoda nogometa jedna od ključnih odrednica razvoja klastera. „Upravo zbog sinergije hotelskih kuća i lokalnih turističkih zajednica, sjeverozapadna Istra se vrlo uspješno razvija kao sveobuhvatna destinacija za sportski turizam“, izjavila je.

Gradonačelnik Novigrada Anteo Milos poželio je dobrodošlicu svim ekipama koje sudjeluju na turniru te pozvao sve građane da dođu na novigradski i umaški stadion i uvjere se u atraktivnost ovogodišnjeg Istra Winter Cupa.

Istria Winter Cup ove godine organiziran je u dvije skupine po četiri momčadi. U skupini A nalaze se NK Istra Pula 1961, FK Željezničar, Kecskeméti TE te NK Pomorac, a u skupini B Wolfsberger AC, NK Široki Brijeg, VMFD Žalgiris i Gyirmot SE. Nakon natjecanja po skupina slijede utakmice za 3., 5. i 7. mjesto te finale koje će se održati u nedjelju 10. veljače u 15 sati na novigradskom Stadionu Laco. Uz pehare, finalistima će pripasti i popusti na sportske pripreme u Novigradu i Umagu u 2014. godini. Nagrade očekuju i najboljeg strijelca, igrača i vratara te najmlađeg igrača turnira. Dosadašnji osvajači turnira su NK Rijeka (2011.) i mađarski Kecskeméti (2012.).

Organizatori turnira su Turistička zajednica grada Novigrada, Grad Novigrad, Nogometni klub Novigrad, Laguna Novigrad d.d., uz su-organizatore: Turističku zajednicu grada Umaga, Grad Umag, Nogometni klub Umag, Istraturist Umag d.d., te Turistička zajednica Istarske županije, budući da se kroz prve dvije godine održavanja istaknuo kao značajni sportsko-turistički događaj na istarskom području.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa