RAVNATELJI POREČKIH ŠKOLA:

'Kod prve pojave temperature ne šaljite djecu u školu!'

0
Radni sastanak s ravnateljicama osnovnih škola i vrtića
Radni sastanak s ravnateljicama osnovnih škola i vrtića

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao je 23. studenog radni sastanak s ravnateljicama osnovnih škola i vrtića u Poreču kako bi se zajednički informirali i koordinirali oko epidemiološke situacije u njihovim ustanovama.

Sastanku su prisustvovale ravnateljica OŠ Poreč Nadija Kos, OŠ Finida Anita Sijerković Radin, Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin Ester Zarli i ravnateljica vrtića i jaslica Radost Divna Radola, ustanova kojima je osnivač Grad.

Ravnateljice su gradonačelnika informirale o stanjima u svojim ustanovama, gdje se u OŠ Poreč nastava odvija online za odjeljenja od 5. do 8. razreda, dok su razredna odjeljenja redovna. U TOŠ za sva odjeljenja nastava se odvija online, a u OŠ Finida nastava se odvija redovno.

 

Kako su rekle i same ravnateljice, u svakom slučaju odluka o prelasku na online nastavu donosi se u dogovoru sa županijskim Stožerom i epidemiolozima. Ravnateljice su istaknule kako su njihove ustanove donijele sve potrebne protokole o postupanjima u vezi epidemiološke situacije, te apelirali na roditelje da kod prve pojave temperature ne šalju djecu u školu, već se konzultiraju sa liječnikom.

Peršurić je napomenuo i da se vodi računa o potrebnoj količini dezinficijensa i maski, te ponudio pomoć u slučaju potrebe za istima.           

Inače nastava se online odvija i u dvije srednje škole na području Poreča SŠ Mate Balote i Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića, a sve bi škole s redovnom nastavom trebale početi do kraja ovoga mjeseca.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa