S De Conteom potpisan ugovor o gradnji infrastrukture zone Kršan Istok

0
Valdi Runko i Marko Kontošić
Valdi Runko i Marko Kontošić

U prostorijama sjedišta Općine Kršan 23. studenog potpisan je Ugovor o izgradnji infrastrukture (prometnice i kompletne infrastrukture) proizvodno-poslovne zone Kršan Istok između Općine Kršan i tvrtke De Conte koja je izabrana temeljem provedenog javnog natječaja između osam zaprimljenih ponuda. Radi se o prostoru ukupne površine 11 ha. Ugovorena vrijednost radova je 5.105.380,50 kn bez PDV-a odnosno 6.381.725,63 kn sa PDV-om.

Radovi započinju 7. prosinca, dok se završetak planira za 200 dana od uvođenja u posao, odnosno sredinom lipnja 2021. Podsjećamo, Vlada RH je u travnju ove godine odobrila Općini Kršan zaduživanje za izgradnju infrastrukture u Proizvodno-poslovnoj zoni Kršan Istok s Centrom za poduzetništvo.

Prije dva mjeseca u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, ministar Darko Horvat i Općinski načelnik Valdi Runko potpisali su ugovor o darovanju nekretnina Općini Kršan, čija tržišna vrijednost iznosi 13.440.000 kuna. Marko Kontošić, direktor tvrtke De Conte kazao je kako je ovo izuzetno važan infrastrukturni projekt na području Općine Kršan.

„Veselimo se novom projektu, novim izazovima, te da ćemo kao i ostale projekte do sada izvršiti kvalitetno, stručno i u roku na zadovoljstvo budućih korisnika“, kazao je Kontošić.

„Svrha projekta je razvoj, poboljšanje kvalitete i dostupnosti poduzetničke infrastrukture na području općine Kršan, koja će omogućiti aktivaciju neaktivnih parcela, nove poduzetničke investicije, povećanje broja poduzetnika i otvaranje novih radnih mjesta. Ciljevi projekta proizlaze iz prethodno navedene svrhe projekta i oni su:  infrastrukturno opremiti „Proizvodno-poslovnu zonu Kršan“, aktivirati raspoložive parcele u „Proizvodno-poslovnoj zoni Kršan“, povećati broj novih investicija i poduzetnika na području općine Kršan te povećati broj radnih mjesta na području općine Kršan, čime ujedno doprinosimo uravnoteženom regionalnom razvoju“, zaključio je načelnik Runko.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa