Sindikalist na Fejsu: 'Slušam njega, slušam njih, ništa mi nije jasno'

0
Bruno Bulić i njegovi poljoprivredni radovi (foto: Facebook)
Bruno Bulić i njegovi poljoprivredni radovi (foto: Facebook)

"Slušam preko puta petoricu muških osoba između 30 i 40 godina starosti, jebu oni mater Tuđmanu, Račanu, Plenkoviću, HDZ-u, IDS-u, SDP-u, gradonačelniku Vodnjana, nisam ni uspio sve nabrojati, mislim se nešto im ne ide baš od ruke danas. Odem ja orati i vratim se na isto mjesto nakon 3 sata kada tamo ista "ekipa", ista retorika, nema novaca, nema ni za cigarete, nema za pivo i opet po političarima. Jučer ja kod moga prijatelja koji se žali da ne može naći radnika za branje maslina da daje 300 kuna po danu, radi se od 9,30 do 15,30 daje marendu i nakon posla ručak. Slušam njega, slušam njih i ništa mi nije jasno, s jedne strane neimaština, s druge se nudi plaćeni posao koji nitko neće raditi. Mislio sam da napišem ili ne, odlučio da!", napisao je bivši predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić na društvenim mrežama.

"Ima nesto i u tome, ali jebem im i ja sve po spisku kao i oni, radim 3 posla svaki dan od-do i nemam ni u pol kao jedan uhljebljeni čmar koji si ga gladi 6 sati a ostala 2 je na marendi i po kavama!!!", odgovorio je jedan prijatelj na Facebooku. "Ma ne reče se za niš da sve od doma nosiš. Da su hi doma navadili od malega delati ne bi nin niš bilo teško, i nijedan kriv. A još ako takovima daju "đeparac".. Zašto bi delali, za kafe i cigarete dosti", komentirala je druga.

 

"Barba Bruno to je problem, nisu gazde problem, problem je u glavama radnika i politici ... jer radnik više nije radnik, a politika i mediji su im napunili glavu pravima bez obaveza i dužnosti, i ovo je rezultat... Naravno ima i loših gazdi, a isto tako ima i odličnih radnika no oni su u manjini .... U 500 kafića dobijete uredno račun, a u jednom ne, ali svi pričaju o tom jednom lošem gazdi, s druge strane na 500 radnika imate jednog koji korektno radi posao bez da mu se mora visit za vratom ... Volio bih da nije tako, ali na žalost je ... Proizvodnja bi se pokrenula u trenutku kada bi postojali dobri i marljivi radnici ... Sada je kasno ... A tako je i u cijeloj EU i zato uvoze radnu snagu na vagone, no to je kratkog vijeka, jer većina koja dolazi raditi u biti ne traži posao, nego lagodan život ... I to je novo normalno.", komentirao je drugi.

"Pa istina je da ima svega. I u kafiće idu neki po cijeli dan tamo su. A neko da popije kavu s prijateljem i ode za poslom radit, ne gubit uzalud vrijeme", zaključila je jedna prijateljica.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa