Radolović pitala ministra kako izgleda radni dan u Brijuni Rivijeri

0
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Sanja Radolović, saborska zastupnica SDP-a uputila je 20. studenog ministru Horvatu zastupničko pitanje vezano za projekt i poslovanje tvrtke Brijuni Rivijera i ostvarenje mega-projekta istoimenog naziva Brijuni rivijera ili, kako piše u Ugovoru o osnivanju društva iz 2003. godine: "izgradnja turističkog resorta visoke kategorije (s otočjem Brijuni kao oazom elitnog turizma) na principima održivog razvoja" te "otvaranje novih radnih mjesta u gospodarskim subjektima koji će biti osnovani na području obuhvaćenim programom".

 

"Projektom je prvotno predviđano da se u napuštenim vojnim zonama duž 24 kilometra obalnog pojasa nasuprot brijunskog arhipelaga izgrade apartmanska naselja, golf tereni, luksuzni hoteli i nautičke luke. Naknadno je broj lokacija pao na svega četiri: Muzil i Sv. Katarina-Monumenti u pulskom zaljevu, Hidrobaza u Štinjanu i Pineta u Fažani. S obzirom na gore navedene podatke reklo bi se kako bi se sve veće turističke kompanije u Hrvatskoj mogle posramiti pred tvrtkom Brijuni Rivijera", napisala je Radolović.

"Nastavno na sve gore navedeno zamolila sam ministra Horvata da mi odgovori na sljedeće: kako izgleda uobičajeni radni dan u Brijuni rivijera? Možete li mi reći koliko se projekata unutar Brijuni Rivijere ostvarilo? Koliko je smještajnih kapaciteta ostvareno? Koliko je najavljivanih višemilijunskih investicija ostvareno? Koliko je radnih mjesta otvoreno? Molila bi da mi u tabličnom formatu dostavite sve podatke o financijskom poslovanju tvrtke od osnivanja do danas, podatke o broju zaposlenih, nazivima radnih mjesta i primanjima koja ostvaruju. Također, molila bi po svakoj lokaciji unutar Brijuni Rivijera da mi dostavite podatke o ostvarenim i poduzetim aktivnostima", napisala je Radolović.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa