plemeniti hobi zaima softića

Vodnjanac izrađuje pseće kućice: 'Treba ih maskirati jer ih kradu'

0

Kad je brodoskelar Zaim Grga Softić (54) iz Vodnjana dobio otkaz u Uljaniku, taj je nesretni događaj imao i jednu dobru stranu. Povećala mu se količina slobodnog vremena za njegov koristan i plemeniti hobi – izradu psećih, mačjih i ostalih kućica i nastambi za napuštene životinje.

„Ljubitelj sam životinja cijeli život, a zadnjih deset godina sam volonter pulske udruge Ruka šapi. Nije bilo muških ruku, pa sam počeo za potrebe udruge izrađivati pseće kućice, ali i kućice za mačke, ptice i sve ostalo što treba. Kad se to pročulo, počeo sam raditi  za skoro sve udruge po cijeloj Hrvatskoj koje se bave napuštenim životinjama“, kazao nam je Zaim.

 

Kućice su u međuvremenu preko udruge počeli i prodavati, odnosno donirati, s time da novci idu isključivo za liječenje životinja, doznajemo od Zaima. Dosad je izradio 250 kućica, a na pitanje koja mu je najdraža odgovara: „Svaka mi je najdraža, a svaka nova draža. Najsretniji sam kad pomognem onim macama ili psima koji baš ništa nemaju, nikakvog vlasnika, i koje žive negdje u šumi. Kad izradim kućicu za takve životinje, moram ju maskirati, jer se događa da ju netko ukrade ili da ju unište. To jednostavno moraš napraviti, jer ima svakakvih ljudi na svijetu“, priča nam Zaim, koji nije oženjen, već je svog sebe posvetio humanitarnom radu i pomaganju životinjama.

„To mi je jako bitno i osjećam se dobro kad pomažem“, priča Zaim te poziva dobre ljude da mu doniraju materijal, koji ne mora biti novi. „Ako netko ima stare daske, čavle, staru farbu, sve je dobro došlo“, zaključio je Zaim. (Tekst: Kristian Stepčić Reisman, foto: Facebook)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa