Sanja radolović:

'Zavod za hitnu nema osoblja, pa pacijenti moraju na hitni bolnički'

0
Sanja Radolović i Goran Subotić
Sanja Radolović i Goran Subotić

Sjednicu županijske skupštine Istarske županije 16. studenoga vijećnici SDP-a iskoristili su kako bi postavili pitanja o problematici iz domene zdravstva. Tako je županijska vijećnica Sanja Radolović, predsjednica SDP Pule i saborska zastupnica, postavila pitanje vezano uz funkcioniranje hitne medicinske službe u Puli. Radolović je istaknula kako ne misli pritom na objedinjeni hitni bolnički prijem na koji svi u Puli odlaze iz manjih ili većih zdravstvenih razloga koji zahtijevaju hitnu intervenciju, već na zgradu zavoda za hitnu medicinu koja se nalazi na 20 metara udaljenosti od nove bolnice.

„U Gradu od gotovo 60 tisuća stanovnika pacijenti danas ne mogu fizički doći u ispostavu hitne medicine i zatražiti medicinsku pomoć. Naime, u Puli već duže vremena za bilo koje manje intervencije (šivanje manjih rana itd.) pacijenti ne mogu fizički otići u ispostavu hitne medicine u Puli već svi odlaze na hitni bolnički prijem i onda se svi skupa žalimo da čekamo po nekoliko sati ili cijeli dan čak i za manje intervencije'', započela je Radolović.

 

''Bilo je to prije pandemije, a i sada je tako. Sjećam se kao mala da smo svi barem jednom kao djeca završili na šivanju ili obradi rana na hitnoj u Puli i nije nam palo ni napamet odlaziti za to na hitni bolnički prijem. Danas u Zavodu za hitnu medicinu u Puli rade dva tima koja su uvijek na terenu i isti fizički uglavnom nisu u ispostavi'' ,rekla je Radolović i nastavila:“Svima nam mora biti prioritet funkcioniranje zdravstva te ću inzistirati da se kroz županijski proračun uvede još jedan tim u funkcioniranje hitne medicinske službe u Puli koji će biti fizički prisutan i s jedne strane na usluzi pacijentima u ispostavi hitne u Puli, a s druge strane to će značajno pridonijeti smanjenju gužvi na hitnom bolničkom prijemu. Ako ostali gradovi u Istri mogu imati hitne medicinske ispostave gdje pacijenti fizički mogu doći, mora i Pula. Gdje bi išli Puležani na hitnu da kojim slučajem bolnica nije smještena u Puli?“ na kraju zapitala se županijska vijećnica SDP-a Sanja Radolović.

Nakon Sanje Radolović, županijskoj skupštini obratio se i Goran Subotić, županijski vijećnik SDP-a. U vremenu kada je stanje zdravstvenog sustava pod lupom javnosti, javno se zapitao kolika su ulaganja u rovinjsku bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju „Dr. Martin Horvat“? Istaknuo je kako tradicija bolnice datira još iz doba Austro – Ugarske i da su potrebna znatnija ulaganja u kadrove i smještajne kapacitete i od strane županije, a ne samo Grada Rovinja.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/ICA U GRAĐEVINARSTVU

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 10.10.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA