arno mladinić:

'Koliko vremena bi trebalo kada bi se prijedlog odnosio na baticu?'

0
S konferencije za novinare
S konferencije za novinare

SDP Pule održao je 13. studenog press konferenciju na području mjesnog odbora Veruda. Press konferenciji prisustvovali su predsjednica SDP Pula, i saborska zastupnica, Sanja Radolović, potpredsjednik SDP Pule, i gradski vijećnik, Igor Belas te vijećnik SDP Pule u mjesnom odboru Veruda Arno Mladinić. Uvod na press konferenciji dala je Sanja Radolović koja je odmah istaknula kako je press konferencija posvećena problematici u okviru mjesnog odbora Veruda te da iako Veruda ima ono što bi većina mjesnih odbora mogla samo poželjeti poput škole, vrtića, pošte, banke, tržnice, kako problemi ipak postoje.

"Danas smo se okupili pored Gradskog bazena Pula kako bismo istaknuli probleme, a jedan od njih je i to što umjesto ovog bazena nažalost nemamo olimpijski bazen, a potrošeni su vrtoglavi iznosi za izgradnju koji su višestruku nadmašili ono što je prvotno bilo prezentirano. Ovaj mjesni odbor zahvatila je pošast koja je i u samom centru Pule, a to su pekarnice i kladionice / automat klubovi što ovdje posebno dolazi do izražaja jer imamo automat klub niti 200 metara od osnovne škole što je skandalozno, a o fasadama i famoznom projektu Dolcevita koji je ''počeo'' prije skoro 10 godina, a rezultata nema teško je više bilo što i reći", rekla je Sanja Radolović.

Riječ je prepustila vijećniku SDP u MO Veruda, Arni Mladiniću koji je nastavio u sličnom tonu kao i Radolović.

"Moram naglasiti kako mi kao stanovnici Verude imamo i sreće što živimo u relativno uređenom kvartu gdje nisu potrebni veliki infrastrukturni radovi koji bi život žitelji ovoga dijela grada učinili još boljim, što je porazno jer s manje uloženog novca može se postići još veća kvaliteta života. Kada smo izlazili na izbore za mjesne odbore u veljači, prezentirali smo neke smjernice na kojima smo rekli da ćemo inzistirati u radu samog mjesnog odbora", rekao je Mladinić.

 

"Stavili smo naglasak i na to da staru robnu kuću treba urediti jer je predstavljala ruglo, ostali smo šokirani kada je preuređena u automat klub i to u neposrednoj blizini osnovne škole, stvarno mi nije jasno tko normalan je mogao to dozvoliti, a mlaka reakcija iz grada je sramotna jer jedino su novinari jednog dnevnog lista opširno popratili ovaj problem. Više puta sam na sjednicama mjesnog odbora naglašavao potrebu da komunalni redari obilaze Trg kralja Tomislava, osobito vikendom i u vrijeme nekakvih događanja jer neodgovorni vlasnici kućnih ljubimaca iste puštaju bez nadzora među ljudima i obavljaju nuždu po pločniku što je neprihvatljivo. Svaki dan sam na tom trgu, a komunalnog redara nisam niti jednom vidio", nastavio je Mladinić.

'Predložen je i kružni tok na raskrižju Galijotske i Ulice Veruda'

"Predložen je i kružni tok na raskrižju Galijotske i ulice Veruda u neposrednoj blizini Gradskog bazena, ali kažu mi kolege vijećnici u mjesnom odboru kako je to već odavno predloženo ali realizacija tog projekta još nije započeta jer valjda nije prioritet. Ovo raskrižje predstavlja ogroman problem za sigurnost u prometu jer ovdje motocikli i automobili jure velikim brzinama te ugrožavaju pješake, ali i ostale kulturne vozače", podsjetio je on.

"Kada smo kod plana malih komunalnih akcija koje mjesni odbor predlaže, osobno sam izradio prijedlog plana sa zemljišno knjižnim izvatkom, da se konkretno ugradi barem jedno rasvjetno tijelo na parkiralište u Palladiovoj 1, koje je u mraku još od 1968. godine kada je zgrada useljena. Odgovor nadležnih službi je ''da će doći do realizacije toga u sklopu zamjene rasvjete energetski učinkovitom rasvjetom uz prethodnu izradu projektne dokumentacije i ishodovanje akta za gradnju'', po odgovoru zaključujem da i narednih 30 godina rasvjete neće biti, a već su zabilježena kaznena djela na tom parkiralištu upravo radi mrklog mraka", rekao je Mladinić te dodao: "Pitam se koliko vremena bi trebalo da se taj prijedlog realizira kada bi se odnosio na neku ''baticu'' iz gradskih službi?"

'Rekli su nam kako je to samo na papiru da se ispuni forma'

"Jedna od stavki koje smo naveli bila je uređenje i revalorizacija austrougarskih vila na Verudi. Projekt Dolcevita treba poslužiti i da se urede te vile i adekvatno označe kao još jednu od kulturnih znamenitosti, to je ušlo u zapisnik na prvom sastanku mjesnog odbora i dalje ništa nije poduzeto. Na kraju ću vam na jednom primjeru navesti kako funkcioniraju mjesni odbori, na jednoj sjednici, kao novi vijećnici u mjesnom odboru, kolegica i ja smo se dragovoljno javili za povjerenika i zamjenika povjerenika civilne zaštite, od strane svih u mjesnom odboru jednoglasno smo izabrani. Nakon nekoliko mjeseci što je prošlo, pitao sam kada će nas netko kontaktirati i objasniti nam zadatke, gledali su me u čudu i ispao sam smiješan", kazao je.

"Stariji kolege u mjesnom odboru rekli su nam kako je to samo na papiru da se ispuni forma. Ostao sam šokiran jer sve počiva na nadi kako Pulu neće pogoditi ozbiljniji događaj pa se sve uzima samo kao ispunjavanje forme. Dotada s ovim resursima i ovim pristupom rad mjesnih odbora i dalje će se svoditi na davanje prijedloga odvoza krupnog otpada, prijedlog košnje travnatih površina i davanje suglasnosti nekoj udruzi za korištenje prostora samog mjesnog odbora", zaključio je Mladinić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa