IDS pokreće peticiju protiv prodaje zemlje na Moeli

0
Vrtić Moela
Vrtić Moela

Gradska podružnica IDS-a Umag zajedno s Građanskom inicijativom „Zeleni Umag“, Udrugom građana „Naši ljudi“ i Istarskom strankom umirovljenika podružnica Umag, pokreće peticiju građana kojom se želi spriječiti prodaja zemljišta dječjeg vrtića „Cvrčak“ na Moeli.

"Peticija je izraz pravog revolta sve više građana Umaga na kontinuiranu rasprodaju najvrjednijeg zemljišta, u režiji gradonačelnika Umaga. Naime, već godinama svjedočimo totalnoj rasprodaji obiteljskog srebra, neodrživoj gradnji koja je često samoj sebi svrha i koja se temelji na stavljanju svih resursa u funkciju turizma te na daljnju prodaju zemljišta. Smatramo da je pokušaj prodaje zemljišta dječjeg vrtića, koji se nalazi tik uz more i u kojem se igraju naši mališani, kap koja je prelila čašu. Grad bez vrtića u Moeli nama je jednostavno nezamisliv. Riječ je, po nama, o najljepšoj lokaciji dječjeg vrtića u cijeloj Istri i jednostavno ne postoji nikakav ekonomski interes koji ga može oduzeti našoj djeci. Najava da će se sredstvima prodaje ovog zemljišta nastaviti izgradnja srednje škole nije, niti može biti valjani razlog", poručuju iz umaškog IDS-a.

Svi potpisnici peticije itekako su svjesni da Umagu treba srednja škola, čak štoviše, da ona predstavlja jedan od najvećih prioriteta. Do nove srednje škole može se doći na više načina, počevši od traženja sufinanciranja države.

 

"Svako rješenje je prihvatljivije od prodaje zemljišta našeg najljepšeg vrtića. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 28. listopada, sam je gradonačelnik ustvrdio da se navedena čestica prodaje za gradnju srednje škole, zbog financijske situacije u kojoj se Grad Umag nalazi. To ga nije spriječilo međutim da ranije ove godine najavi megalomanski projekt, sad više ne samo srednje škole, već čitavog „obrazovnog kampusa“ vrijednog čak 350 milijuna kuna!", drže umaški IDS-ovci.

"Istini na volju, projekt izgradnje srednje škole gradonačelnik redovno najavljuje u svakoj predizbornoj godini te ga po običaju malo doradi, promijeni se sadržaj samog projekta ili lokacija. Ono što se ne mijenja jest način na kojem Bassanese temelji razvoj grada: prodajom, prodajom i prodajom! Objekti javne namjene moraju ostati u javnoj namjeni na korist naših građana. Kada se bude gradio novi dječji vrtić u Moeli želimo da se sagradi na postojećoj lokaciji! Što ćemo ostaviti budućim generacijama, našim mladima i našoj djeci? Od čega ćemo živjeti nakon što sve prodamo?", pitaju se u IDS-u Umaga. Peticiju možete potpisati 14. studenog od 9 do 12 sati, ispred robne kuće u Umagu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa