Umro Corrado Pellizzer, legenda istarskog ugostiteljstva

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

U 83. godini umro je jedan od najvažnijih rovinjskih ugostitelja Corrado Pellizzer. Svoj četvrti restoran Bugadur otvorio je prošle godine, piše Jutarnji list

Budući da je imao četvero unučadi, želja mu je bila svakome ostaviti po jedan. On je uz Giovannu Nonnini, vlasnicu glasovite talijanske kuće Nonini, jedan od najspektakularnijih 80-godišnjaka koje smo imali prilike upoznati. Bila je topla ljetna večer iza 22 sata, a on je spretno i sa smiješkom rezao pršut i istarsku kobasicu za goste koji je se nisu mogli zasititi. Nešto kasnije nam je otkrio kako je tajna u tome što uz komad plećke ubaci i malo guancialea. Pogledao je na sat, ostao je još kratko za stolom kako bi prokomentirao rezultat utakmice Juventus-Napoli pa se povukao u svoje odaje.

 

Povodom otvorenja četvrtog restorana Bugadur, čiji naziv znači lancun, odnosno plahta od grubljeg platna na kojoj se uz more prala roba, veliku reportažu napravio je gospodin Radovan Marčić koja je sumirala njegovo kulinarsko putovanje, a zapravo životno putovanje. Kao što i sam Marčić navodi u tekstu, Pellizzerov put započinje devedesetih godina otvorenjem restorana Gianino koji ubrzo postaje vrlo omiljeno mjesto, a ne smijemo izostaviti ni važan bar Rio koji se profilirao u najpopularniji gradski kafić.

Uslijedila su potom otvorenja bajkovite Puntuline te najnoviji Bugadur koji si je poklonio za 82. rođendan, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa