POREČ:

U gradu sporta i poduzetništva novi EU projekt

0

Sportska zajednica grada Poreča sudjelovala je 5. studenog na uvodnom online sastanku Endurance, projekta sufinanciranog iz programa Erasmus Plus Europske Komisije, koji okuplja  osam partnera iz sedam zemalja (Belgija, Bugarska, Hrvatska, Finska, Italija, Slovačka i Španjolska). Sastanak, prvotno planiran u Bratislavi, održan je online zbog ograničenja uzrokovana pandemijom COVID 19.

Poveznice između sporta i poduzetništva su višestruke, no rijetko su prepoznate te se rijetko kapitaliziraju. Rijetko se pronalaze u strukovnom obrazovanju kao učinkovito povezane domene sa sinergijskim poveznicama – otuda potreba za prijeko potrebne poduzetničke kompetencije zbog niske prisutnosti u sportskim disciplinama i nedostatka prilagođenog poduzetničkog treninga. Endurance “preispituje” podučavanje i učenje poduzetništva temeljenog na zajedničkim karakteristikama između sporta i poduzetništva, kao što su odlučnost, ustrajnost, samopouzdanje, izdržljivost, poštivanje pravila, timska igra, samopouzdanje, natjecanje, uspjeh / neuspjeh, itd.

Cilj je ponovno oživjeti poduzetnički duh te modernizirati način strukovnog obrazovanja poduzetništva, te:

Mapirati dinamiku sporta i poduzetništva, zajedničke osobine i poveznice za održivu karijeru u strukovnom i sportskom sustavu
Razviti poduzetničke treninge i alate “po mjeri”
Uspostaviti online interaktivnu OER platformu za Endurance treninge (virtualno i kombinirano učenje)
Održati rezultate i promovirati njihovo prihvaćanje u strukovnim i sportskim ekosustavima
Unaprijediti poduzetničku i sportsku diskusiju na političkoj razini – Endurance zelena knjiga

Tijekom sastanka, konzorcij je razgovarao o rasporedu provedbe projekta, definirajući rokove i odgovarajuće obveze sljedećih mjeseci. Konkretno, OER platforma bit će učitana do kraja 2020. godine: službena web stranica Endurance predstavljat će mapu rezultata projekta, vijesti i kontakata. Slijedi aktivnost mapiranja kako bi se identificirali glavni trendovi, problemi, najbolje prakse i sustavi podrške politikama u zemljama predstavljenim u Konzorciju. Partneri će se posebno usredotočiti na pronalaženje zajedničkih osobina između sporta i poduzetništva. Aktivnost mapiranja objavit će se u konačnom izvješću koje će biti dostupno na mreži do srpnja 2021. godine.

Sportska zajednica grada Poreča, kao udruga za razvoj i promicanje sporta na području grada Poreča, uz podršku Grada Poreča u pripremi i provedbi projekta, prepoznala je značajnost ovog projekta te svojim uključivanjem želi doprinijeti mogućnosti razvoja širih vidika sporta i povezanosti s ostalim područjima.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POLAGAČ/ICA PLOČICA

Do: 30.09.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

ZIDAR/ZIDARICA - TESAR/TESARICA

Do: 01.10.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA