Krulčić kaže da nije zarazio Butkovića, ali ministar ima svoje viđenje

0

- Zaraza se nije dogodila na svečanom otvorenju Istarskog ipsilona, niti sam ja zarazio ministra Olega Butkovića, niti on mene. To je nešto što se dogodilo prije tog događaja, ali to nisam mogao znati jer nisam imao nikakve simptome. Prvi simptom javio mi se u petak ujutro, a to je da nisam osjetio nikakav miris. Prema onome što mi je rekla doktorica, to znači da sam se zarazio barem tri dana prije jer se miris prestaje osjećati treći dan - kazao je za Jutarnji pazinski gradonačelnik Renato Krulčić koji je u nedjelju na svom Facebook profilu objavio da je pozitivan na covid-19.

Isti dan je i ministar Butković objavio da je bolestan. Oni su, naime, kao i 20-ak uzvanika bili u četvrtak popodne na otvorenju dijela Istarskog ipsilona u Pazinu, nakon čega se za uzvanike organizirao ručak u konobi '2. peron' u obližnjem mjestu Cerovlje. Na tom su ručku osim ministra Butkovića bili i čelni čovjek Bina Istre Dario Silić, saborski zastupnici Marin Lerotić i Anton Kliman, istarski župan Fabrizio Radin, pulski gradonačelnik Boris Miletić, cerovljanski načelnik Emil Daus te mnogi drugi. Njih oko 20 koji su prije toga bili i na svečanom otvaranju koje je trajalo 15-ak minuta. Na otvaranju su svi imali maske, kratke govore su održali Silić, Radin i Butković nakon čega su kratko prošetali po novoj cesti i dali izjave novinarima, piše Jutarnji.

Krulčić je potvrdio da je samoizolacija određena samo za one koji su sjedili s njime i Butkovićem za istim stolom. Kako nam veli pazinski gradonačelnik, riječ je o pet-šest osoba. Miletiću je to u kratko vrijeme da je drugi put kod kuće na 10 dana. Kako su nam potvrdili Krulčić i Kliman, na ručku su se poštivale sve mjere te se gosti za stolovima nisu miješali, odnosno družili.

 

- Svi smo sjedili vani na terasi, a razmak između stolova bio je dovoljan. Bilo nas je dvadesetak i to je kratko trajalo - kazao je Kliman koji zasad ne osjeća nikakve simptome. Poručio je da su se svi ponašali odgovorno i da su imali maske, kako za vrijeme otvorenja, tako i kasnije.

Ministar Butković potvrdio nam je da je sjedio za stolom s pet-šest ljudi i da nije bilo miješanja s drugim osobama. Ali mu je u jednom trenutku prišao pazinski gradonačelnik i s njim je razgovarao bez maske. Kad je u subotu saznao da je gradonačelnik pozitivan, odmah se išao testirati te je saznao da je pozitivan. U samom Ministarstvu prometa korona je pokosila većinu čelnih ljudi. Osim ministra, koronu imaju i državni tajnici Tomislav Mihotić i Alen Gospočić te pomoćnik ministra Mario Madunić. Stoga je sad glavni operativac ministarstva državni tajnik Josip Bilaver.

Vlasnik lokala '2. peron' Armando Lušetić je pak kazao da taj dan nisu primali u restoranu nikog drugog te da on nije u samoizolaciji jer nije bio u kontaktu s pozitivnim osobama. Kazao je i da lokal nije zatvoren. - Mislim da ovo što se dogodilo nema veze s okupljanjem oko otvaranja Ipsilona niti domjenkom kod nas. Oni se sigurno kod nas nisu zarazili. Budući da su već drugi dan neki imali simptome, to je nešto što se dogodilo prije, smatra Lušetić, donosi Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa