Tata iz Žminja kupuje na akcijama, inače ne bi mogao preživjeti

0
Obitelj Marinić (foto: 24sata)
Obitelj Marinić (foto: 24sata)

Samohrani otac šestero djece iz Žminja kaže kako redovito kupuje na akcijama i prati kad su koji proizvodi sniženi jer inače ne bi mogao preživjeti mjesec zbog malih prihoda, piše 24sata iz kojeg prenosimo dio teksta u nastavku.

Na akcijama kupujemo sve, od prehrambenih artikala, odjeće, higijenskih potrepština do proizvoda za kućanstvo. Ima nas puno i moram priznati da nam akcije u trgovinama značajno olakšavaju život, kaže Ivan Marinić (38) iz Žminja. Prije četiri godine mu je od srca preminula supruga Željka (28) i ostao je sam sa šestero djece. Marija (13), Katarina (12), Ivan (9), Kristina (8), Željka (5) i Matej (4) pritom mu pomažu upozoravajući ga kad su čuli za neku akciju, ali i kupujući.

- Nisu zahtjevni i razumiju našu situaciju. Živimo u malom mjestu pa se brzo pročuje kad su akcije i zato je važno stići što prije jer se poslije roba razgrabi i ne ostane ništa. Kupujem kad nam nešto treba, osobito kad je riječ o dječjoj garderobi jer brzo prerastu stvari, a dečki ih često i poderu na nogometu. Sva sreća da u školi nitko nije opterećen robnim markama, pa se ne gleda na to. Neka je roba bolje kvalitete, a ona slabija koja preživi nogomet izdrži i do šest pranja, priča Ivan pojašnjavajući kako mu praćenje akcija ne oduzima previše vremena. Ako mu nešto ciljano treba onda to traži na internetu i čeka dok se cijena ne spusti, a u mnogim je trgovinama vjerni kupac i član kluba, pa mu obavijesti o akcijama dolaze SMS porukama na mobitel.

 

- Moji mjesečni prihodi su oko 3.300 kuna koliko dobijem od Crkve i još oko 2.000 kuna za dječje doplatke. Akcije znaju biti i do 50 posto, pa zašto bih nešto platio 200 kuna ako mogu isto to dobiti za 100 kuna. U kupnju idemo svi zajedno i djeca sama biraju što žele nositi. Zbog naše situacije nemamo puno prostora za velika biranja. Kad je akcija, kupujemo sve što nam treba. Prašak za rublje nam ode za par dana, a s hranom imamo sreće jer uzgajamo životinje pa meso manje kupujemo. Za obuću svaka tri dana u različitim trgovinama budu akcije. Gužva je najčešće u većim trgovačkim centrima, a u manjima se može kupovati komotnije. Nama svaka kuna itekako znači jer se borimo da preživimo, tako da ne gledamo previše na kvalitetu. Bitno je da je novo i uredno, iskren je Ivan.

Pojašnjava kako najčešće prati gdje su velika sniženja, pa kaže kako svakog mjeseca zahvaljujući tome uspije uštedjeti i više od 800 kuna. Potvrđuje nam da mu je svaka pomoć dobrodošla, a nerijetko žive i od donacija. Svi koji mogu i žele pomoći, uplatiti mogu na njegov račun: Ivan Marinić, OTP banka, HR 7324070003206917873, piše 24sata.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 10.10.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA