poreč

Za izgradnju tri vrtića u tri godine uloženo 10 milijuna kuna

0

Prema analizi o proračunskim izdvajanjima za predškolsko obrazovanje u 2018., koju je proveo portal Gradonačelnik.hr, Poreč se nalazi među gradovima koji su najviše od svih u godinu dana povećali proračunska izdvajanja za vrtiće.

Među vodećih deset po izdvojenim sredstvima za predškolsko obrazovanje po stanovniku je, uz nekoliko gradova iz Istre, i Poreč koji je u tu svrhu izdvojio 1.337,19 kuna po stanovniku, odnosno, za izgradnju i opremanje tri vrtića u tri godine izdvojio više od 10 milijuna kuna.

 

– Naši najmlađi svakako su naš prioritet. Danas smo jedan od samo nekoliko gradova u cijeloj zemlji koji imaju pozitivne demografske trendove. Na primjer, u samo jednu godinu broj upisane djece u vrtićima veći je za njih 50. U osnovnim smo školama ima više od 1300 školaraca, a prije samo par godina bilo ih je 1100. Prošli smo mjesec počeli graditi novi vrtić na našem području, u naselju Žbandaj, koji će imati kapacitete za 64 djece u 4 skupine - od rane do predškolske dobi, a planirano je da djeca u novi objekt krenu iduće godine. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 5,1 milijuna kuna bez PDV-a. Inače, ovo je izgradnja već trećeg vrtića i jaslica u protekle tri godine – nakon što su otvorene nove osnovne škole u Žbandaju i na Finidi, nekadašnja školska zgrada u Velom Maju prenamijenjena je u nove jaslice, a EU sredstvima u zgradi nekadašnjeg društvenog doma u Dračevcu uređene su jaslice i vrtić. Još ranijih godina izgrađeni su područni dječji vrtići u Varvarima i Baderni, te se ovim budućim u Žbandaju još jednom nastavlja dobra praksa da se predškolske ustanove otvaraju u manjim mjestima blizu domova mladih obitelji, što je vrlo dobro prihvaćeno, kako od strane korisnika, tako i od pedagoga, kaže gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLASTIČAR/SLASTIČARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA