Vozio pijan pa zaradio kaznu od 9.700 kuna

0

Pulska je policija u 5. studenoga oko ponoći na kolniku ulice Prekomorskih brigada u Puli u zaustavila automobil pulske registarske oznake, kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako muškarac upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2.26 promila, te je zadržan u policijskoj postaji do otriježnjenja.
 
Radi počinjenjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je vozaču izrekla novčanu kaznu od 9.700 kuna i mjeru opreza zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 8 dana.

 

Budući je vožnja pod utjecajem alkohola jedan od vodećih uzročnika najtežih prometnih nesreća, Policijska uprava istarska upozorava vozače da ukoliko su konzumirali alkoholna pića ne sjedaju za upravljač vozila.  Već i male količine alkohola negativno utječu na sposobnost vozača, otežavaju mu zapažanje i usporavaju njegove reakcije. Vozač postaje neoprezan i sklon kršenju prometnih propisa,  umanjuje opasnost i precjenjuje svoje vozačke sposobnosti.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa