sanja Radolović:

'Miletić mora reći podržava li gradnju džamije na Busoleru'

1
S pressice SDP-a
S pressice SDP-a

SDP Pule predvođen predsjednicom GO SDP Pula, i saborskom zastupnicom, Sanjom Radolović, gradskim vijećnikom SDP-a Igorom Belasom te vijećnicima u mjesnom odboru Šijana i Busoler, Milenom Mikač – Bogunović i Alenom Buršićem održao je 6. studenoga press konferenciju u Šijani.

Miletić mora dati konkretne odgovore

Sanja Radolović otvorila je press konferenciju te istaknula kako SDP nastavlja sa održavanjem press konferencija koje ukazuju na problematiku mjesnih odbora na području Pule, ali da će se najprije osvrnuti na temu izgradnje džamije koja je zaintrigirala javnost u zadnjih nekoliko dana.

„Gradonačelnik Boris Miletić i IDS napokon moraju pružiti konkretne odgovore i reći što se događa na temu izgradnje džamije i podržava li izgradnju na Busoleru ili je to uvijek sve trik u predizborne svrhe jer kao što znamo prostornim planovima moguće je sagraditi sakralni objekt na tom području“, započela je Radolović i nastavila:

„Podsjetit ću kako je gradonačelnik u dobroj staroj maniri kada se nešto ne želi riješiti, osnovao nekakav odbor ili radnu skupinu gdje su uključeni svi članovi stranaka u Gradskom vijeću Pule, osim njega samoga koji je to tijelo i oformio, koji bi se trebali baviti temom izgradnje džamije. Otkada je to tijelo osnovano, a u koje smo ''ugurani'' na način da nas je tajnica gradonačelnika Miletića nazvala i obavijestila da smo u sastavu tog tijela bez ikakvih drugih konzultacija, mi se nismo sastali niti tri puta u tih nekoliko godina. Očekujem od gradonačelnika Miletića da barem jednom zauzme stav i kaže što misli o temi džamije, Muzila i svih ostalih tema koje su bitne za stanovnike ovoga grada umjesto da se skriva iza odbora, povjerenstava, konzultanata i slično.", rekla je.

 

"Koliko vidimo po medijima i po reakcijama na društvenim mrežama, čak i IDS-ov predsjednik mjesnog odbora Busoler gospodin Deković, izrazio je svoje žestoko protivljenje izgradnji džamije, a pošto su gradonačelniku Miletiću i IDS-u puna usta multikulturalnosti, suživota, tolerancije i čega sve ne, očekujem da to pokažu i u praksi te da taj problem riješe na zadovoljstvo i lokalnog stanovništva na području Pule kao i na zadovoljstvo Islamske zajednice jer već godinama sve svima samo obećavaju. Ponavljam, očekujem od gradonačelnika Miletića da se konkretno izjasni o izgradnji džamije“, zaključila je Radolović.

Radolović je nakon svog izlaganja prepustila riječ Igoru Belasu, gradskom vijećniku SDP-a i potpredsjedniku SDP Pule.

Privremena dozvola rotora u Šijani

„Evo nakon teme izgradnje džamije mi ostali prebacit ćemo se na infrastrukturne probleme koje muče stanovnike Pule, a posebice mjesnih odbora Šijana i Busoler“, započeo je Belas i nastavio: “Neću previše govoriti, nego samo ću reći kako smo s razlogom ispred ovog velikog rotora u Šijani, koji je plaćen skoro 40 milijuna kuna, otvoren u predizborne svrhe na brzinu 2017. i do dan danas on ima famoznu 'privremenu' uporabnu dozvolu. Pitam se što je to 'privremena uporabna dozvola' koja vrijedi već godinama? Krajnje vrijeme je da saznamo koliko će nas dodatno koštati rješavanje tog problema i da se već jednom riješi“, zaključio je Belas.

U nastavku prvo se obratio vijećnik SDP-a u mjesnom odboru Busoler, Alen Buršić.

„Ja ću u svom izlaganju biti vrlo kratak iako imam o čemu pričati danima. Kako bih sažeo probleme u mjesnom odboru Busoler dovoljno je da kažem kako smo mi jedini mjesni odbor koji nema niti jednu investiciju“, rekao je Buršić i nastavio: „Ne rekonstruiraju se ulice, ne grade se nogostupi za pješake, ne gradi se javna rasvjeta, a o kružnom toku prema Šikićima ne treba niti započinjati. Nažalost, ja nemam što više reći nego apelirati da se napokon i nas kao Busoler uzme u obzir pri planiranju razvoja grada jer ovo je sramotno pošto svi mi plaćamo prirez i porez kao i svi ostali u Puli, ali natrag dobivamo uvjerljivo najmanje“, zaključio je Buršić.

Ulica 43. Istarske divizije u katastrofalnom stanju

Na kraju riječ je preuzela Milena Mikač – Bogunović, vijećnica u MO Šijana koja je istaknula niz problema koji nisu riješeni na području Šijane.

Započinjem svoj dio izlaganja nezaobilaznim točkama: 43. Istarska divizija i odlagalište Metis. Vidjeli smo kako su vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću Pule potegnuli to pitanje za koje se tvrdi da je u postupku rješavanja, a vidimo da se ništa nije pomaknulo. Krajnje je vrijeme da se nađe odgovarajuća lokacija gdje se može Metis preseliti kako bi stanovnici u samoj blizini odlagališta mogli odahnuti od bojazni za svoje zdravlje i sigurnost, a i Metis da može bez poteškoća obavljati svoju poslovnu djelatnost koja je Puli potrebna u vidu zbrinjavanja krupnog otpada“ rekla je Milena Mikač – Bogunović i nastavila:

„Kada sam kod ostale problematike mjesnog odbora Šijana, moram istaknuti kako 43. Istarska divizija izgleda katastrofalno i već dugi niz godina na to upozoravamo i kroz mjesni odbor i kroz gradsko vijeće, ali pomaka nema te dolazimo u fazu da izgledamo kao neka udaljena periferija grada. Potrebno je napraviti kolektor i urediti oborinsku odvodnju jer kod svake jače kiše postoje stambene zgrade koje imaju problema s plavljenjem te je ljudima već prekipjelo. Od ostale problematike moram istaknuti kako nam nije jasno zašto se odustalo od projekta zelene tržnice na području Šijane iza Stande, to je prostor koji je mogao zaživjeti i koji je mogao povezati OPG proizvođače voća i povrća sa lokalnom zajednicom, a Šijana koja ima oko 7000 stanovnika zaslužuje takvu jednu tržnicu.", rekla je Mikač – Bogunović.

"Nadalje, treba upozoriti i na to kako ima niz privatnih objekata koji su zapušteni, a Grad Pula ništa nije poduzeo u smjeru poduzimanja pravnih koraka kako bi se vlasnike tih objekata prisililo na njihovo održavanje ili barem kvalitetno zatvaranje jer trenutačno takvi objekti služe za okupljanje narkomana, alkoholičara te raznih sumnjivih osoba koje devastiraju imovinu. Za kraj, još bih se osvrnula i na igralište koje je napravljeno također iza Stande gdje su stavljeni golovi i koševi te je to tako i ostalo. Smatramo kako je i tamo trebalo napraviti odgovarajuće multifunkcionalno igralište koje će pružiti mogućnost zabave i rekreacije svima koji su zainteresirani“, zaključila je Milena Mikač – Bogunović.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa