Na Parenzani posađena tri stabla

0
Sadnja u Brkaču
Sadnja u Brkaču

Upravni odjel za turizam Istarske županije, u suradnji s predstavnicima Hrvatskih šuma, posadio je 6. studenog tri sadnice stabala uz biciklističku stazu Parenzana. Sadnice lipe i cedra posađene su na odmorištu kod Motovuna, dok je sadnica čempresa posađena na odmorištu u Rakotulama.

Sadnjom stabala želi se podignuti atraktivnost područja oko samih odmorišta, a za vrijeme vrućih ljetnih mjeseci, biciklisti i pješaci moći će se skloniti u hladovini krošnji. Vezano uz sadnice, lipa je odlična medonosna biljka, pčele ju rado posjećuju te sakupljaju nektar i pelud pa će koristi imati i okolni pčelinjaci.

 

Cedar je zimzeleno drvo, izrazito cijenjeno još od antike, kao građevni materijal i kao lijek. Čempres je mediteransko zimzeleno drvo, također od antike poznato po ljekovitim svojstvima i izvrsnoj čvrstoći. Proizvodi pelud u velikim količinama pa ga rado posjećuju pčele. Posebne zahvale idu tvrtki Hrvatske šume - Upravi šuma Podružnici Buzet i Šumariji Pazin koje su donirale i posadile sadnice.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

DIPLOMIRANI/A INŽENJER/KA GRAĐEVINE

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A DIMNJAČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA