'Najgore mi je kad me dijete moli da uzme igračku, a ne smije'

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Nažalost skoro cijelu ovu godinu vijesti započinju s koronom. Od broja oboljelih, dvojbi treba li nositi masku, pa do svakakvih teorija zavjere. U svom tom vrtlogu (dez)informacija, zaboravljamo one najranjivije i najmlađe. One kojima bi ovo trebalo biti najbezbrižnije razdoblje života, a koji su uvelike prikraćeni za sve ono lijepo što smo mi kao klinci uzimali zdravo za gotovo. Kakve će i kolike posljedice to na njih ostaviti?

I sam sam otac troje djece i vidim kako se to odražava na njih. Toliko se toga u njihovim malim životima promijenilo. Meni osobno je najgore kada me dijete moli da uzme igračku u svoj vrtić a jadan ne smije radi korone. Sve to ostavlja na njima neizbrisivi trag. Više se ne mogu bezbrižno igrati i zabavljati! U sjećanju mi je ostalo kada smo prolazili pored dječjeg igrališta, a nismo mogli na njega. Teško je to djetetu objasniti. Uskoro im se bliži i rođendan a njima je prva stvar koju pitaju hoće li korona proći do njihovog rođendana.

I zato bi se svi trebali ponašati odgovorno… Da završi već jednom ta korona i nek' nam barem djeca uživaju. Neka im djetinjstvo prođe bez stresa, samo u igri i veselju, jer takvo je bilo i naše djetinjstvo. (Dean Ćakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa