Pri kraju obnova fasade Policijske postaje u Pazinu

0
Radovi na pazinskoj Policijskoj postaji (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Radovi na pazinskoj Policijskoj postaji (foto: Kristian Stepčić Reisman)

Na zgradi Policijske postaje u Pazinu u tijeku se radovi na obnovi fasade. Ministarstvo unutarnjih poslova se prijavilo na natječaj za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projektom energetske obnove obuhvaćeno je ukupno 25 policijskih postaja i policijskih uprava Ministarstva unutarnjih poslova diljem Republike Hrvatske, a svrha energetske obnove zgrada policijskih postaja i uprava Ministarstva unutarnjih poslova je smanjenje potrošnje energije za grijanje od najmanje 50 posto na godišnjoj razini u odnosu na potrošnju energije prije provedbe mjera energetske obnove. Projektom energetske obnove predviđa se poboljšanje energetskih svojstava zgrada u smislu uštede toplinske energije i toplinske zaštite. Na području Policijske uprave istarske su obuhvaćene Policijska postaja Pazin i Policijska postaja Buje-Buie, doznali smo u PU istarskoj.

 

Zgrada Policijske postaje Pazin izgrađena je oko 1900. godine, a dograđena 1974. i 1990. godine. Budući da svojim konstrukcijskim karakteristikama ne udovoljava zahtjevima funkcionalnosti prostora za predmetnu namjenu te zahtjevima energetske učinkovitosti, utvrđeno je kako je potrebno izvršiti rekonstrukciju vanjske ovojnice fasade i stropa prema tavanu, zamijeniti dio dotrajale stolarije, ugraditi dizalice topline za grijanje i hlađenje te ugraditi visokoučinkovitu rasvjetu. 

Ugovor o radovima za Policijsku postaju Pazin Ministarstvo unutarnjih poslova zaključilo je s tvrtkom Jukić-Dam iz Otoka, na iznos od 2.669.028,53 kune s PDV-om i s rokom izvođenja od 6 mjeseci. Izvođač je uveden u posao 15. svibnja 2020. godine, a predviđeni datum završetka izvođenja radova je 15. studenoga. Stručni nadzor nad izvođenjem radova povjeren je tvrtki Delfin Grupa Rijeka, doznali smo u PU istarskoj.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa