643 970x250 brojevi
664 fm baner t

Odgađa se Buzet Classic Rally

0

Prije deset godina, buzećani su ponosno izjavili da još nitko u Europi do tog (7. kolovoza 2010. nije radio susret classic car vozila, oldtimera na njihov način. I bilo je tako! Nisu robovali klasičnoj podjeli po godištima, nisu propisali kotizaciju, nisu predvidjeli identičan program za sve, ali su zato sve osmislili da u Starom gradu Buzetu, bolje rečeno na nekoliko njegovih trgova i uličica, zaživi prošlost na kotačima praćena glazbom, pričom i to ne bilo kojom. Glazba je svirala prema godinama starosti vozila koja su na pojedinom trgu bila izložena. Bilo je muzike iz 30-tih, 50-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća. Zvučna kulisa i susret preko sto vrijednih starodobnih vozila bez presedana!

 Nažalost ove godine, novoosnovani Buzet Classic Club neće moći na desetu godišnjicu održanog susreta održati već pripremljeni međunarodni Buzet Classic Rally koji je bio najavljen za 7. studenog 2020. Razlog je poznat. Epidemiološki uvjeti uzrokovani virusom Covid19 odnose još jednu žrtvu, a to je oldtimer natjecanje koje se trebalo odvijati sa startom u Buzetu, kroz Sovinjak, Vrhuštinu, Hum, Ročko Polje, Ćićariju, Zrenj, Oprtalj sa ciljem u Livadama. Voucheri su već bili podijeljeni za preko 150 posada iz pet zemalja i taj bi susret, odnosno natjecanje premašilo onaj starogradski prije deset godina. 

Organizatori, predsjednik Buzet Classic Cluba Dražen Fantinić i dopredsjednik Robert Marušić ističu da je to sada samo odgoda. Za slučaj da epidemioloških mjera više ne bude, razmatraju dva datuma kojim bi slavili Buzet - 17. travanj 2021. ili 24. travanj 2021. što se poklapa s blagdanom Sv. Jurja, zaštitnika Buzeta. Organizatori posebno ističu da su buzetski auto susreti drugačiji jer većina posada dolazi dan ranije, i odlazi dan kasnije što turistički po noćenjima podiže uspješnu buzetsku statistiku. Ugostitelji zadovoljno trljaju ruke, jer radi se o osobama više platežne moći koje istarske tartufe i druge tradicionalne delicije zadovoljno kušaju.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ZAŠTITAR/ZAŠTITARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLASTIČAR/SLASTIČARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA