Odgođeni Dani otvorenih vrata agroturizama Istre

0

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin u suorganizaciji Istarske županije i u suradnji s ostalim partnerima projekta, kontinuirano iz godine u godinu organizira manifestaciju Dani otvorenih vrata agroturizama Istre. Tradicionalna istarska gastronomija sadržava autentične priče u kojima su utkani tragovi burne istarske prošlosti i težačkog načina života te upravo manifestacija Dani otvorenih vrata agroturizama Istre kroz istinske doživljaje predstavlja istarsku kulinarsku baštinu.

Ovogodišnje 11. izdanje jedinstvene enogastronomske manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre 2020. godine, tradicionalno se trebalo održati tijekom pet vikenda mjeseca studenog.  Prema uputama dobivenim od Stožera civilne zaštite Istarske županije i s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju po pitanju COVID-19 u Istarskoj županiji ali i u cijeloj zemlji, odlučeno je da se manifestacija Dani otvorenih vrata agroturizama Istre 2020. godine prebacuje za proljeće 2021. godine. Sve aktivnosti se prebacuju za proljeće 2021. godine, te očekujemo uspješno održavanje manifestacija koja predstavlja ruralni i tradicionalni identitet Istre, u kojoj agroturizmi smješteni diljem Istarske županije predstavljaju svoja autentična jela bazirana na namirnicama koje uzgajaju na svojim obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima.

Projekt „Dani otvorenih vrata agroturizama Istre“ zamišljen je u obliku manifestacije koja ima za cilj obogaćivanje turističke ponude i produženje turističke sezone kroz promociju seoskih domaćinstava koja se bave agroturističkom djelatnošću, radi očuvanja i razvoja ruralnog područja Istre, valorizacije prirodne, kulturne i kulinarske baštine te oživljavanja tradicionalnog graditeljstva i zanatstva na istarskim agroturizmima.

Manifestacija se organizira pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za turizam i Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije, te u suradnji s Istarskom razvojnom turističkom agencijom, Turističkom zajednicom Istarske županije i Hrvatskom gospodarskom komore, Županijskom komorom Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa