Groblja Monte Giro i Štinjan otvorena cijelu noć

0

U povodu blagdana Svi sveti, kada se tradicionalno očekuje veći broj građana u posjetu grobljima, tijekom predstojećeg vikenda gradsko groblje Monte Giro i groblje Štinjan bit će otvoreni cijelu noć. Prema najnovijoj odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske prilikom ulaska i boravka na grobljima obavezno je korištenje zaštitnih ili medicinskih maski za lice; pozivaju se građani da posjete grobljima obavljaju tijekom cijelog tjedna uoči blagdana, dok se starijim osobama savjetuje da se suzdržavaju od dolaska na groblje osobito u nedjelju, 1. studenog na blagdan Svih svetih.

Mise na grobljima održavat će se u skladu s uputama i preporukama za vjerske obrede na otvorenom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kod kojih je obavezna fizička distanca od 1,5 metara i nošenje zaštitne maske. Kako bi se nesmetano odvijao promet kod gradskog groblja Monte Giro uvest će se privremena regulacija prometa. Vodovodna ulica od početka parkrališta gradskog groblja Monte Giro postaje jednosmjerna prometnica u smjeru Vitasovićeve ulice. Na taj će se način povećati protočnost prometa, olakšati prometovanje javnog gradskog prometa i povećati sigurnost sudionika u prometu. Privremena regulacija prometa bit će na snazi u subotu, 31. listopada i u nedjelju, 1. studenoga.

Mole se građani da se pridržavaju uputa djelatnika Policijske postaje Pula, Monte Gira i komunalnog redarstva Grada Pule kako bi se promet odvijao nesmetano. Zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID 19, ove godine trgovačko društvo Pulapromet d.o.o. u suradnji s Gradom Pulom donijelo je odluku da se na blagdan Svih svetih, 1. studenog i na Dušni dan, 2. studenog 2020. godine postojeći vozni red  Pulaprometa odvija prema uobičajenom rasporedu. Korisnici usluga javnog gradskog prijevoza koristit će postojeće linije prijevoznika po nedjeljnom rasporedu za blagdan Svih svetih, 1. studenog, dok se za Dušni dan, 2. studenog vozi uobičajeno po rasporedu vožnje radnim danom.

Zbog pandemije koronavirusa ove godine neće biti organiziranog besplatnog prijevoza, već će se korisnici voziti sa svojim mjesečnim odnosno godišnjim kartama. Podsjećamo na mjeru socijalne distance koju je potrebno posebno poštovati zbog većeg broja ljudi koji će narednih dana te na blagdan Svih svetih i Dušni dan tradicionalno posjetiti počivališta svojih najmilijih. Na grobljima će biti osiguran dovoljan broj samostojećih dispenzera za dezinfekciju ruku posjetitelja. Još jednom upućujemo apel građanima neka se prilikom odlaska na groblje ne grupiraju, drže fizičku distancu i nose zaštitne maske kako bismo sačuvali zdravlje i dobru epidemiološku sliku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa