Mačak upucan u glavu: na nogama je imao oderanu kožu

0

Netko je početkom listopada u Ripendi Verbanci kraj Labina ili u okolici upucao mačka zračnom puškom, a mačak je, pored rane na glavi, na nogama imao oderanu kožu. Post o tome na društvenim je mrežama objavila Udruga za zaštitu životinja Fenix. "Jedan je mačak pronađen pred par dana u katastrofalnom stanju kod Lovačkog doma, pretpostavljamo da su mu prednje noge uhvaćene u postavljenu zamku i da se jedva uspio izvući. U glavu je upucan zračnom puškom! Mačak je odmah odveden kod veterinara, rane su mu sanirane i usput je kastriran", objavili su iz Fenixa.

"I ovaj put će počinitelj najvjerojatnije ostati nepoznat i bez ikakvih sankcija - nikada nitko nije javno prozvao osobu za koju zna da čini ovakve grozote! Onaj tko je sposoban počiniti ovako nešto, dok naokolo puca zračnom puškom i postavlja zamke, sigurno ne razmišlja o sigurnosti ljudi. Stoga se ne trebamo čuditi ako sljedeći put umjesto nekog četveronošca nastrada čovjek", piše Fenix.

"Dužni smo vam update o stanju mačka koji je pronađen upucan u glavu i s velikim ranama na prednjim nogama. Mačak se dobro oporavlja. Zbrinut je kod naše drage udomiteljice koja ima veliko srce i uvijek je na raspolaganju za pružiti pomoć, pa joj se ovim putem još jednom zahvaljujemo", objavili su iz Fenix nekoliko dana kasnije uz fotografiju mačka u vidno boljem stanju. Upozoravamo čitatelje da fotografije u galeriji mogu biti uznemirujuće. (Foto: Facebook Fenix)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa