Putnica se žalila Pulaprometu: njihov odgovor je pravi biser   

1
Ilustracija (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

Vozač autobusa Pulaprometa na liniji Valkane - Jadreški 26. listopada u 7.57 sati nije pokupio putnike na stajalištu u Vukovarskoj ulici na Kaštenjeru, napisala nam je Jasmina Matošević iz Pule.

Naime, na tom je stajalištu, prema njenim riječima, bilo zaustavljeno dostavno vozilo firme Mlinar, koje je vršilo dostavu za trgovinu Konzum, iako za tu namjenu ima prostor ispred samog Konzuma, a sa stražnje strane je ulaz u skladište.

„Bila sam jedini putnik na stajalištu i vidjela sam da autobus dolazi. Čekala sam ispred dostavnog vozila na početku autobusnog stajališta na kojem je još bilo mjesta za zaustavljanje. No, autobus iz nekog razloga nije zaobišao dostavno vozilo nego se zaustavio paralelno uz njega. Nažalost, nisam uspjela zaobići dostavno vozilo jer se autobus prekratko zadržao i otišao bez mene“, napisala je.   

Jasmina Matošević je prigovor zbog ove situacije uputila Pulaprometu, a njihov odgovor s pravom ju je šokirao.

Iz Pulaprometa su joj naime odgovorili da „radi sigurnosti sudionika u prometu na autobusnim stajalištima ne bi trebala biti parkirana nikakva vozila i u tom slučaju će autobus propisno stati na stajalište i ukrcati i iskrcati putnike. Zbog nepropisno parkiranih vozila to je kao i u ovom slučaju vrlo otežano. Molimo vas da se za problematiku nepropisno parkiranih vozila obratite prometnom redarstvu Grada Pule“.

Na njezinu primjedbu zašto autobus nije zatrubio ili zastao ispred dostavnog vozila, gdje je imao dovoljno mjesta te da nije ona ta koja bi trebala zvati prometne redare, nego vozač autobusa, iz Pulaprometa su joj pak odgovorili da je vozačeva dužnost zaustaviti autobus na autobusnom stajalištu i tu ukrcavati i iskrcavati putnike.

„Njegova dužnosti nije raditi ništa suprotno od toga, odnosno ukoliko stajalište nije slobodno i sigurno za ukrcaj i iskrcaj onda nije obavezan zaustaviti autobus“, odgovorili su joj.

„Onda nema smisla da autobus uopće vozi ako neće pokupiti ljude na stajalištu! Za što onda služi prijevoz autobusom ako nema obvezu stati na stajalištu?“, pita se Jasmina Matošević iz Pule. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa