Dvije istarske tvrtke nagrađene na natječaju Zagrebačke banke

0
Ponte Porton
Ponte Porton

Među 15 dobitnika natječaja #prviput kojim Zagrebačka banka daje podršku malim poduzetnicima u turizmu, odabrana su i dva pobjednika iz Istre – obiteljski B&B Ponte Porton iz Grožnjana i motovunska Tiskara Antica. Ovim projektom Zagrebačka banka odabranim poduzetnicima s originalnom turističkom ponudom osigurava promociju na digitalnim kanalima, a dva su glavna dobitnika, Heritage Hotel Frankopan iz Ogulina i Ranč Ramarin iz okolice Slavonskog Broda, osvojili marketinšku kampanju koja uključuje i TV spot.

Odabrani obiteljski B&B Ponte Porton smješten je u bajkovitom ambijentu između Grožnjana i rijeke Mirne, a svojim gostima nudi optimalnu kombinaciju mirnog i aktivnog odmora. Ponte Porton pored atraktivne lokalne gastro ponude svojim gostima nudi priliku da posjete i upoznaju svog omiljenog istarskog vinara, mogućnost otkrivanja ljepota unutrašnjosti Istre atraktivnim biciklističkih ili trekking stazama kao i posjet brojnim bajkovitim mjestima i srednjevjekovnim gradićima Istre. Kombinacija mirne i pitoreskne lokacije objekta, atraktivnog rekreativnog sadržaja i autohtone kuhinje osvojili su stručni žiri koji je ovaj B&B uvrstio među najbolje projekte malih i mikro poduzetnika u turizmu.

Žiri je oduševio i mladi umjetnik Jure Bralić koji je u Gradskoj tiskari Antico u Motovunu osmislio jedinstveni turistički proizvod koji posjetitelje tiskare odvodi u vrijeme srednjevjekovnog Motovuna. Jure Bralić poštujući srednjevjekovnu metodologiju tiskanja, na replici Gutenbergova stroja-preše izrađuje originalne personalizirane suvenire u tradicionalnoj tehnici ručnog tiskarstva. Sam proces izrade je vizualno vrlo dojmljiv, a posjetitelji imaju priliku kupiti jednu od unikatnih grafika ili ilustracija s motivom idiličnog Motovuna ili prizorom iz jedne od brojnih istarskih bajki ili legendi.

Osim marketinške kampanje, pobjednici natječaja, ali i svi ostali, bit će uvršteni i na posebnu interaktivnu kartu prviput.hr, koja je zamišljena kao jedinstveno mjesto s informacijama o neotkrivenoj turističkoj ponudi Hrvatske. Platforma će osim malim poduzetnicima, služiti i domaćim gostima da na jednome mjestu imaju objedinjene informacije o zanimljivim lokacijama, uslugama i turističkim proizvodima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa