Valić snima pjesmu s Viscovichem, Bankom i Lemešićem

0
Petar Banko, Milio Fonović – Lemešić, Serđo Valić, Mario Viskovich i Mladen Radolović
Petar Banko, Milio Fonović – Lemešić, Serđo Valić, Mario Viskovich i Mladen Radolović

Serđo Valić ne miruje barem kada je riječ o snimanju u studiju. Ovog puta najavljuje novu suradnju sa sve poznatijim labinjonskim pjesnikom Mario Viskovichem, rodom iz Viškovići, koji je cijeli svoj život proveo u Americi. Uz njih dvoje, tu su i stalni Serđovi suradnici Petar Banko i Milio Fonović – Lemešić, zatim Mladen Radolović koji je odsvirao mih te Mauro Giorgi kao aranžer.

„Istra, njezini običaji i prošlost izvučeni iz zaborava, oživjela je izrecitirana i otpjevana. Labinjonski pjesnik Mario Višković govori svoje stihove i čupa iz zaborava naše stare istrijanske običaje, opisuje Istru kako je nekad bila i budi naše osjećaje“, rekao nam je Valić o pjesmi.

Stihovi su iz najnovije zbirke pjesama Maria Viškovića „Ca son Doma? Ca son ća?” koja se može kupiti u knjižarama diljem Istre.

Ovo je nešto novo od onog što se do se do sada od Valića moglo slušati. Uz domaća besidu popraćena mihom, sada ima i primjesa elektronske glazbe. To je novi smjer kojim Valić i ekipa nastavljaju. U pripremi je i realizacija spota koji bi se snimao u Brovinju i Raklju.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa