SDP Pule: 'IDS prodaje maglu, predstavili projekte obećane 2011. godine'

0
Na konferenciji za novinare pulskog SDP-a
Na konferenciji za novinare pulskog SDP-a

Gradski vijećnici SDP Pule u sastavu Sanja Radolović, Danijel Ferić, Igor Belas i Siniša Gordić 20. listopada održali su press konferenciju na temu sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Pule te su se dotaknuli 58 projekata koje su predstavili v.d. župana Fabrizio Radin i gradonačelnik Pule, Boris Miletić. U uvodnom obraćanju gradski vijećnik SDP-a Igor Belas upozorio je na problematiku stanovnika Šijane koji su prije godinu dana potpisivali peticiju za preseljenje METIS-a na neku primjereniju lokaciju jer se boje za svoje zdravlje i sigurnost.

„Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek prije godinu dana posjetio je stanovnike u blizini Metisa. Uz razna pusta obećanja pala su i nezaobilazna zajednička fotografiranja kako su svi sretni i veseli što će problemi biti riješeni, ali danas godinu dana kasnije mi u SDP-u moramo tražiti dopunu dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća Pule jer, naravno, ništa u međuvremenu nije riješeno. Smatramo kako je potrebno raspraviti mogućnosti preseljenja Metisa na primjerenu novu lokaciju kako bi i Metisu kao poslodavcu koji zapošljava 45 ljudi te stanovnicima Šijane bilo lakše za funkcionirati. U dopuni dnevnog reda predložili smo Zaključak kojim se obvezuje Gradska uprava Grada Pule na pronalaženje adekvatne lokacije, pogotovo jer je već i potpisivana peticija koja je uručena gradonačelniku Borisu Miletiću, a ponavljam, do dan danas nije ništa učinjeno“ rekao je Igor Belas.

Ferić: 'Malo jači prodavači magle'

U nastavku Danijel Ferić preuzeo je riječ te se osvrnuo na 58 projekata koje je Istarska županija predstavila na prošlotjednoj press konferenciji. „Danas ću govoriti o dva malo jača pulska prodavača magle. Mnogo je sinonima u suvremenom Hrvatskom jeziku za prodavače magle, od šarlatana do demagoga, preko manipulatora i muljatora do onih slikovitijih, ali ja ću se zadržati na ''politikanti'' jer je najprigodnije. Govorim o gradonačelniku Pule Borisu Miletiću i Fabriziu Radinu. Potonji je bio zamjenik Borisa Miletića dugi niz godina, a sada je v.d. župana. U zadnje vrijeme njih dvojca učestalo se fotografiraju zajedno da to izgleda kao da žele zamijeniti mjesta. Iako su različite dobi, obojica su proizašla iz inkubatora Ivana Nine Jakovčića pa je stoga jasno kako su pokupili i njegove manire“, rekao je Danijel Ferić. Istaknuo je da sve to govori jer smo svjedočili famoznoj prezentaciji 58 projekata koje su prije nekoliko dana predstavili.

„Ovim putem malo ću podsjetiti i na obećanja za sve one stanovnike Pule i Istre koji su radi svojih svakodnevnih životnih briga to zaboravili. Dakle, imali smo priliku čitati o nekoliko od 58 projekata vrijednih dvije milijarde kuna i prvo što me 'ubolo u oko' je fiksacija lukobranima. Oni su me natjerali da zagrabim u povijest IDS-ovih 'uspješnica' i 'obećanja'. V.d. župana Fabrizio Radin, tadašnji zamjenik gradonačelnika 2012. godine predstavio je projekt uređenja tisuću fasada u vrijednosti od skoro 90 milijuna kuna, a do danas znamo da nije napravljeno ništa. A ako odemo i još malo dalje u 2011. godinu, imamo prilike vidjeti dokument 'Istra 2015 – Puna zaposlenost, trajna konkurentnost' gdje se ni više ni manje navodi 197 projekata koji će biti realizirani tada u četiri godine, razdoblje 2011 – 2015. Ukupna vrijednost projekata preko 30 milijardi i 348 milijuna kuna i to sa čak novih 9.634 radnih mjesta. Danas, skoro na kraju 2020. godine možemo pogledati što je obećano da će se napraviti do 2015. godine. Evo samo za Pulu možemo izdvojiti pulski lukobran, parkirne garažne kuće, Sjeverna pulska luka – terminal, Pulska riva, Centar za trendove, Dom za starije i nemoćne, Brijuni rivijera itd. itd. A danas vidimo kako se opet prezentiraju isti  nerealizirani projekti kao i prije 10 godina, ponovno prodavanje magle“,  završio je Danijel Ferić.

Radolović: 'Sjednice Gradskog vijeća po uzoru na Sjevernu Koreju'

Sanja Radolović na kraju obratila se okupljenima vezano za tematsku točku 28. sjednice Gradskog vijeća Pule, a to su ilegalna odlagališta otpada na području Pule.

„Nije nam jasno kako je moguće da ta problematika odjednom zaslužuje biti tematska točka jer dosada su sva upozorenja iz oporbe o tom problemu, vladajući ignorirali i tvrdili kako se preuveličava. Obećavali su uvođenje sustava video nadzora na područjima gdje se učestalo odlaže glomazni otpad, postavljanje barijera i što sve ne, a na kraju dobijemo to da u promotivne svrhe ide jednokratno populističko čišćenje šumice na Valdebeku uz prigodno predizborno fotografiranje. Ne očekujemo previše od sjednica Gradskog vijeća jer se iste vode po uzoru na Sjevernu Koreju, ali i niti dan danas nismo dobili odgovor zašto su stanovnici Pule platili milijun kuna za čišćenje područja koje je pod koncesijom gospodina Končara? Gospodin Končar je sam trebao snositi troškove čišćenja onoga što je dobio u koncesiju“ zaključila je Sanja Radolović.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA

POLAGAČ/ICA PLOČICA

Do: 30.09.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA