Hoteli zjape prazni, San Rocco i ovog vikenda pun. Evo zašto

0
Teo Fernetich (foto: Facebook)
Teo Fernetich (foto: Facebook)

Dok većina hotela u Hrvatskoj ovih pandemijskih dana ili ne radi ili zjapi (polu)prazno, istarski San Rocco bilježi sasvim drugačije podatke. Oni su prošlog vikenda bili popunjeni, a ista stvar se ponovila i ovog vikenda. Provjerili smo u čemu je njihova tajna, piše Index.

"Kod nas su sad uglavnom domaći gosti. Nismo očekivali da će doći toliko domaćih gostiju u ovakvoj situaciji, ali pokazalo se da je Istra prepoznata po dobroj epidemiološkoj slici. Gosti su uz to vjerojatno Istru prepoznali i kao gastro destinaciju. Naime, sad je sezona bijelog tartufa. To se sve poklopilo", govori za Index Teo Fernetich iz San Rocca.

Dodaje i da od sljedećeg vikenda već imaju i neke rezervacije od strane stranih gostiju za što smatra da je djelomično zaslužno i to što je Istra jedina zelena regija na epidemiološkoj karti Europe, piše Index.

"Sezona bijelih tartufa je počela 1. rujna, a sad je najbolji dio sezone, sad su tartufi najkvalitetniji. Mi smo trenutno orijentirani na tu sezonsku ponudu - bijeli tartuf i mlado maslinovo ulje imaju glavnu riječ u našem meniju, a složili smo i neke pakete kako bi gostima posebno dočarali tu ponudu. Domaći gosti su se pokazali kao veoma zainteresirani za to. Cijela ta čudna situacija s granicama i koronom pokazala nam je i otvorila neke nove vizije, sad smo se uvjerili da i domaći gosti znaju prepoznati takve ponude. Iznenadio nas je toliko pozitivan feedback", priča Fernetich za Index.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa