Trinaest učenika i osam učitelja pulske škole u samoizolaciji

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Trinaest učenika šestog razreda osnovne škole Monte Zaro, osam učitelja, stručni suradnik i dva pomoćnika u nastavi od danas su u dvotjednoj samoizolaciji nakon što je utvrđeno da je jedna učenica tog razreda pozitivna na koronavirus, potvrdila je Hini ravnateljica škole Branka Sironić, prenosi Index

U međuvremenu su izvršeni dekontaminacija, čišćenje i dezinfekcija svih prostora škole, a ravnateljica je u kontaktu s epidemiolozima Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije oko drugih mogućih kontakata koje je imala učenica u školi.

Online nastava

"Imajući u vidu veliki broj učitelja koji se zbog ovog slučaja trenutno nalaze u samoizolaciji, kako stvari stoje od ponedjeljka će učenici od petog do osmog razreda imati nastavu online dok će oni od prvog do četvrtog razreda dolaziti u školu. Svi smo malo zatečeni ovom situacijom i moramo se sada nositi s time", izjavila je ravnateljica osnovne škole Monte Zaro Branka Sironić. 

Neslužbeno se doznaje kako je učenica OŠ Monte Zaro među danas novozaraženima u Puli i pripada slučaju bliskog obiteljskog kontakta već poznate pozitivne osobe.    

Inače, tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 202 uzorka brisa na covid-19, od toga 52 za administrativne potrebe, te je potvrđeno trinaest pozitivnih osoba s područja županije. Tijekom jučerašnjeg dana izliječene su dvije osobe i trenutno su u Istri 32 aktivno pozitivne osoba, a od toga su tri osobe hospitalizirane u pulskoj Općoj bolnici, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 178 osoba.  

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 10.10.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA