Poreču nagrada za ulaganja u sportsku infrastrukturu

0

Poreč je treću godinu zaredom domaćin sajmu sporta i sportske opreme SPORTFEST, u sklopu kojeg su u petak, 16. listopada 2020. dodijeljene JUMP nagrade u šest kategorija. Organizatori najvećeg regionalnog sajma i konferencije sporta prepoznali su napore i brigu Grada Poreča-Parenzo za sport što je i potvrđeno dodjelom priznanja. Ideja JUMP nagrade je kroz više kategorija nagraditi uspješne sportske projekate, kao i gradove koji ulaganjem u sport i sportsku infrastrukturu ulažu i kvalitetu života.

Naime, Poreč ima ukupno šest javnih sportskih dvorana i dvije privatne, 130 polivalentnih i dječjih igrališta, atletske staze, nogometni stadion, rukometne, košarkaške i brojne teniske terene, razvijenu infrastrukturu za brojne sportaše i rekreativce uz samu obalu, teretane na otvorenom, te teretanu prilagođenu osobama s invaliditetom, ali i općem zdravlju stanovništva, što ga čini gradom koji je odavno prepoznao važnost ulaganja u sport. Prema posljednjoj analizi specijaliziranog portala gradonacelnik.hr, s ukupno 1418,62 kune po stanovniku godišnje, na vrhu ljestvice izdvajanja za sport per capita u zemlji. S 9,5 posto proračuna izdvojenog za sport, Poreč se nalazi i među top deset gradova po ukupnom proračunskom izdvajanju za sport.

- Poreč, s obzirom na broj stanovnika, ima registriran vrlo veliki broj sportaša, a tu je i mnogo rekreativaca koji su kulturu sporta i zdravog življenja razvijali kako se i sam grad razvijao. Upravo zato, kako bismo održavali sve sportske objekte, te u granicama svojih mogućnosti podržavali i razvijali sportske klubove, izdvajamo toliki iznos na godišnjoj razini samo za sport. Ipak, entuzijazam mnogih uključenih i dobra suradnja s udrugama u sportu pomažu da se sport u Poreču razvija iz godine u godinu., rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA