Načelnik Brtonigle imao koronu: 'Zarazio sam majku, oca i sestru'

0
Paolo Klarić (foto: brtonigla-verteneglio.hr)
Paolo Klarić (foto: brtonigla-verteneglio.hr)

Bio sam prvi zaraženi načelnik u državi. Potom sam zarazio cijelu obitelj. Oca, majku i sestru s kojima živim u kućanstvu. Nasreću, iako je otac spadao u ugroženu skupinu, svi smo danas dobro i zdravi smo, a to je najvažnije. Priča to Paolo Klarić (37), načelnik Općine Brtonigla za 24sata iz kojeg preuzimamo dio teksta u nastavku.

Simptome je dobio 16. ožujka, a par dana kasnije otkrio je da je zaražen. Dobio je temperaturu 38 stupnjeva Celzijevih. Temperatura je skočila prvi dan, a već u nedjelju je bio bez visoke temperature.

- Uz to, imao sam bolove u mišićima po cijelom tijelu. Teško bih to razlikovao od gripe. Drugi dan je temperatura skočila na 39,5 stupnjeva, a spuštao sam je lekadolom. Ipak se vraćala. Sa srijedom sam počeo kašljati. Bio je to suhi kašalj, ali nekako drugačiji od prijašnjih koje sam imao. Osjećaj je bio kao da te nešto peče u prsima i jednostavno sam morao iskašljavati. Do petka sam već imao temperaturu 39 stupnjeva, a u nedjelju je pala na 37,5 stupnjeva Celzijevih. Od ponedjeljka je sve nestalo izuzev kašlja koji je trajao tjedan dana. Imao sam istodobno gubitak okusa i mirisa te nisam doslovce znao kakvog je okusa ono što jedem. Smršavio sam koju kilu, ali ne puno. Kad je nestao kašalj, polako su se vraćali miris i okus - dodao je Klarić, koji se od korone liječio u bolnici jer je tad bio takav protokol.

- Dok sam bio u bolnici, shvatio sam da sam zarazio majku, oca i sestru korona virusom. I oni su svi završili u bolnici. U početku sam se bojao zbog njih. Tata ima 68 godina i spada u rizičnu skupinu, a nekoliko mjeseci prije toga imao je operaciju srca. Proveo je u bolnici dvadesetak dana. Majka je izgubila miris i nije imala temperaturu, a sestra nije imala ni jedan simptom, osim pozitivnog nalaza. Obje su isti dan testirane i potom hospitalizirane po protokolu - ispričao je za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa