Glumac Marko Braić o svom Peroju, novoj seriji i školovanju u Americi

0
Marko Braić (foto: Instagram)
Marko Braić (foto: Instagram)

Marko Braić pobjednik je pete epizode showa Nove TV 'Tvoje lice zvuči poznato'. Transformacijom u Eleniju Foureiru koja je predstavljala svoju zemlju na Eurosongu 2018., oduševio je žiri te osvojio najveći broj bodova. 29-godišnji istarski glumac, koji dosad nikad u životu nije pjevao niti plesao, već se priprema za sljedeću nedjelju kada će u spektaklu utjeloviti članove Red Hot Chili Peppersa. Dotad ga u ulozi Zorana Mikulića možemo gledati u seriji 'Dar Mar'. "Dolazite iz istarskog Peroja, a privremeno živite u Zagrebu. Koje su prednosti života na selu u odnosu na život u gradu?", pitala je novinarka Jutarnjeg našeg glumca.

- Prednosti su mir, šetnje praznim ulicama, starim putovima koje rimski kamen popločuje. Pogled na more, odlazak u vrt, vožnja biciklom ili motorom kroz šumu, maženje kućnih ljubimaca ili rezanje drva za obiteljski roštilj. Pogled na mjesto gdje si kao klinac dočekao sestričnu, ili se rolao s frendovima. Gdje si tražio svog prvog psa ili pogled na prazne kuće ljudi koji su te kao dijete čuvali. Prednost je u uspomenama. Na svu sreću Dizmovo, mjesto radnje naše serije, slično je mom kraju, pa se i u Dizmovu osjećam kao doma, kazao je Braić.

Braić je zadnju godinu srednje škole pohađao u SAD-u. 

- Boravio sam u malom gradiću Frenchtownu u Montani. Ja kao učenik nisam mogao birati destinaciju, ali brzo sam zavolio to mjesto i bilo mi je predivno. Otišao sam kada sam imao osamnaest godina i kada sam po nekim lokalnim društvenim normama imao najbolje godine za zafrkanciju, provod, bacanje brašna i jaja na kolege s klupe, brige oko državne mature, maturalne večeri, rastanke pa u konačnosti i iskustva prijemnih ispita... Tu zafrkanciju i te doživljaje jednog maturalca, zamijenio sam prilagodbom novoj sredini i obitelji u kojoj sam živio. To me definiralo kao ličnost. Ponešto sam izgubio, a ponešto i dobio. Izgubio sam neku sigurnost sredine i društva s kojim sam živio do tada, društva koje je bilo moje ogledalo pri odrastanju i sazrijevanju, a dobio sam društvo u kojemu sam mogao ogledati sebe izvan kulture koja me odgojila. Upoznati svoje osobine, slabosti i ono što bih mogao biti uz dozu hrabrosti, prilagodbe i izdržljivosti. Glumu sam ostavio po strani i za to sam se vrijeme boravka u Americi bavio isključivo sportom. Bio sam okružen predivnom prirodom u kojoj sam maksimalno uživao, kazao je Braić za Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa