Cvek upriličio prijem za državne prvake u golfu

0

Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek 13. listopada upriličio je prijem za predstavnike Golf kluba Pula koji su u rujnu ove godine proglašeni prvacima Hrvatske za 2020. godinu te prvaka države u pojedinačnoj konkurenciji Ivana Ninkovića. Prijemu su se odazvali i predsjednica Golf kluba Pula Božena Črnac, dopredsjednik dr. Marijan Peharda, šef ekipe Tom Ivankovich te osvajači ekipnog prvenstva Mario Funčić, Luka i Žiga Strašek. Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek izrazio im je dobrodošlicu i čestitao Golf klubu Pula na izvanrednim uspjesima.

„Čestitam na sjajnim rezultatima kojima uspješno promovirate našu Pulu ne samo na europskoj, već i na svjetskoj razini. Za to su zaslužni svi članovi Golf kluba Pula, igrači i čitav stručni tim koji vas vodi. Grad Pula izuzetno je ponosan i na vaše uspjehe u pojedinačnoj kategoriji jer zahvaljujući mladom igraču Ivanu Ninkoviću Pula ima i državnog prvaka“, rekao je zamjenik gradonačelnika Cvek dodavši kako je Gradu Puli važna suradnja s Golf klubom Pula te da će i ubuduće imati podršku Grada u realizaciji svojih ciljeva.

U konkurenciji 16 hrvatskih klubova Golf klub Pula je 13. rujna osvojio prvo mjesto te su proglašeni prvacima Hrvatske u muškoj konkurenciji. Osim što su postali ovogodišnji državni prvaci, mladi član kluba Ivan Ninković postao je prvak države u pojedinačnoj konkurenciji za ovu godinu.

Predsjednica Golf kluba Pula Božena Črnac predstavila je rad Golf kluba Pula ujedno se zahvalivši Gradu koji im je dodijelio teren za vježbanje na korištenje. „Još više nas raduju uspjesi kluba znajući da nemamo igralište, već samo teren za vježbanje, koji nam je Grad omogućio te se nadamo da smo opravdali očekivanja. Pula i Istra imaju sve predispozicije da postanu golf destinacija koja ima brojne benefite, a golf turizam svakako može dati važan doprinos daljnjem promoviranju našeg grada i čitave regije u tom pravcu“, smatra Črnac.

Golf klub Pula osnovali su kirurzi i drugi liječnici Opće bolnice Pula prim. dr. Davor Pikot, dr. Irenko Srdoč, pok. dr. Vilijam Bilić, mr. dr. Rajko Ćelović, dr. Nadomir Gusić, dr. Davor Zoričić, dr. Edi Ladavac, dr. Robert Aladić, dr. Bojan Gluhačić i odvjetnik g. Anton Pletikos, u ožujku 1997. godine. S početnih 10 članova klub vrlo brzo raste te sada broji preko 150 članova gospode, dama, juniora i seniora, od kojih većina aktivno igra golf.

Od 1998. godine klub je član Hrvatskog golf saveza te od tada redovito sudjeluje s dvije ekipe u Hrvatskoj golf ligi, a članovi se odazivaju i na pojedinačno državno prvenstvo kao i na ostale damskim, juniorskim i seniorskim turnirima i natjecanjima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa